"SRPSKA KOLONIJA" NA NAJTEŽEM ZADATKU DO SADA: Gosti trijumfom mogu preuzeti prvo mesto

V.M.

28. 10. 2024. u 09:36

DANAŠNjI program poljskog prvenstva u odbojci otvoriće Belhatov i Jastšembski koji se sastaju u "Hala Energiji" od 17.30.

Foto: Profimedia

Belhatov je preko leta napravio nekoliko odličnih poteza kako bi se vratio u vrh poljske odbojke i ponovo borio za trofeje. Najveće pojačanja svakako je ono na klupi, pošto je ekipu preuzeo sjajni rumunski stručnjak George Kretu.

U pitanju je jedan od najboljih trenera na svetu koji je svojevremeno osvojio Ligu šampiona sa Zaksom, dok je u prethodnih nekoliko godina uspešno vodio slovenačku reprezentaciju i sada je odlučio da se vrati u klupsku odbojku.

Na raspolaganju ima solidan tim, tu je iskusni dizač Lomač, kao i novopečeni korektor Amin, a ne treba zaboraviti ni srpski tandem primača Perić-Kujundžić koji je preko leta pojačao tim.

Domaćini su veoma dobro počeli sezonu, imaju skor 5-2, a u prošlom kolu savladali su ekipu Benđina poprilično rutinski s 3:1 u setovima.

Ipak, danas ih očekuje verovatno najteži zadatak do sada jer im na noge dolazi jedna od najboljih ekipa sveta, Jastšembski.

Poljski velikan je doživeo samo jedan poraz u uvodnih osam kola, a ukoliko upiše novi trijumf, izjednačiće se sa vodećim Lublinom i Projektom koji imaju skor 8-1.

Jastšembski ima izuzetno kvalitetan tim, popunjen je na svim pozicijama, a nosioci igre su mu glavni igrači poljske reprezentacije - Fornal, Kačmarek i Huber.

Jasno je da su gosti veliki favoriti, ali ove sezone retko pobeđuju s 3:0 u setovima, a smatramo da Belhatov ima kvalitet da namuči Jasštembski, tako da tipujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +176,5 (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više