LEON I DRUŽINA SU NEZAUSTAVLJIVI: Razigrani domaćin juri osmu pobedu u nizu!

V.M.

23. 10. 2024. u 11:31

U derbiju osmog kola poljskog odbojkaškog prvenstva Lublin će ugostiti Zaksu u "Globusu" (20.30).

Foto: Profimedia

Lublin je preko leta napravio neverovatan transfer dovevši jednog od najboljih odbojkaša svih vremena Vilfreda Leona. Naturalizovani Poljak kubanskog porekla je obeležio svetsku odbojku poslednjih 15 godina, konstantno je bio najbolji ili među najboljim igračima na svetu i nakon sjajnih partija u dresovima Zenita iz Kazanja i Peruđe, po dogovoru sa svojom familijom odlučio je da zaigra u Poljskoj, a izbor je pao na Lublin.

Predvođen sjajnom igrom Leona, Lublin je sjajno otvorio prvenstvo, ostvario je sedam pobeda na isto toliko utakmica i savladao je nekoliko veoma dobrih ekipa poput Belhatova, Rešovije i aktuelnog vicešampiona Varte.

Danas će imati još jedan težak zadatak jer im na noge dolazi trostruki prvak Evrope, ekipa Zakse.

Gosti su preko leta napravili veliki broj promena u sastavu, napustilo ju je nekoliko bitnih igrača poput Kačmareka i Šlivke, ali dovedeno je nekoliko dobrih igrača koji će ih odmeniti, a tu se pre svega misli na legendu poljske odbojke Bartoša Kureka.

Takođe, napravljena je i promena na klupi, ekipu je preuzeo olimpijski šampion sa Francuskom Andrea Đani, koji i dalje pokušava da "uklopi" tim.

Zaksa je trenutno šesta na tabeli sa skorom 4-3, a mogla je biti i bolja da krajem prošle nedelje nije doživela šokantan poraz od Šlepska pred svojim navijačima (2:3).

Lublin je kvalitetniji tim u ovom trenutku, u naletu je, igra pred svojim navijačima i zbog toga tipujemo "keca".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više