LAK ZADATAK ZA TROSTRUKOG PRVAKA EVROPE: "Plavci" se nalaze u seriji veoma slabih rezultata

V.M.

18. 10. 2024. u 11:05

DANAŠNjI program poljskog prvenstva u odbojci otvoriće Šlepsk i Zaksa koji se sastaju u "Suvalki areni" od 17.30.

Foto: Profimedia

Zaksa je prošle godine imala jednu od najgorih sezona u skorijoj istoriji kluba i preko leta je napravljen veliki remont.

Poljskog velikana su napustili nosioci igre poput Kačmareka i Šlivke, Smit je zašao u godine i nema veliku minutažu, tako da ekipa sada izgleda dosta drugačije, a od rostera iz perioda kada je osvojila tri uzastopne titule Lige šampiona (2021, 2022, 2023) u startnoj postavi su još samo tehničar Januš i libero Šođi.

Preko leta Zaksu je preuzeo olimpijski šampion Andrea Đani i pod njegovom palicom odigrala je šest utakmice za sada na kojima je ostvarila četiri pobede uz dva poraza, a vredi napomenuti da je i dalje bez svog najzvučnijeg pojačanja, legendarnog Bartoša Kureka, kojega Mateuš Recko, još jedan novajlija, dosta dobro menja na poziciji korektora.

Poslednji meč Zaksa je odigrala pre tri dana i rutinski je slavila protiv Kupruma s 3:1 u setovima.

Današnji rival ne bi joj trebao predstavljati problem jer ide na noge Šlepsku koji je u seriji od četiri vezana poraza, a zanimljivo je da je svaki doživeo rezultatom 1:3 u setovima.

"Plavci" u svom sastavu imaju par dobrih igrača, ali su generalno dosta slabiji tim od Zakse i očekujemo rutinski trijumf gostiju u "Suvalki areni".

NAŠ TIP: hendikep setova 2 (1,5) (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više