SPEKTAKL U "VELIKOJ JABUCI": Jenkiji su nadomak povratka u Svetsku seriju

V.M.

14. 10. 2024. u 13:55

VEČERAS kreće finale Američke lige u bejzbolu, a prvi meč biće odigran na "Jenki stadionu" gde će Njujork jenkiji ugostiti Klivlend gardijanse (1.38).

Foto: Profimedia

Kao što je već dugi niz godina slučaj, Jenkiji su među glavnim pretendentima za titulu, imaju dosta dobar tim i plej-of su dočekali kao favoriti da predstavljaju Američku ligu u Svetskoj seriji.

Prva prepreka bila im je mlada ekipa Kanzas sitija koju su rutinski savladali u seriji sa 3:1 i imaće prednost domaćeg terena u finalu Američke lige.

Pored odlične bacačke rotacija, Jenkiji imaju odlične udarače poput Erona Džadža i Huana Sotoa, pa i ne čudi što su favoriti protiv Gardijansa koji su bez svog najbljeg igrača u ovoj seriji Šejna Bibera.

Što se tiče gostujućeg sastava, Klivlend je imao odličnu regularnu sezonu u kojoj je ostvario 92 pobede i u divizionoj rundi ga je dočekao veoma neugodan rival u vidu Detroit tajgersa.

Njih je predvodio možda i najbolji bacač lige u ovom trenutku, Tarik Skubal koji je dominirao tokom čitavog plej-ofa, ali je poklekao u petoj utakmici koju su Gardijansi prelomili u svoju korist (7:3) i plasirali se u finale Američke lige.

Tokom regularne sezone večerašnji rivali su se sastali šest puta i Jenkiji su bili uspešniji sa četiri ostvarene pobede.

Za Jenkije će večeras na brdu biti Rodon, dok će za Gardijanse bacati Kob, to je velika prednost za domaćina i očekujemo da Njujorčani ostvare rutinsku pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više