ŠAMPIONSKI IMPAKT: Leon je od Lublina napravio pretendenta na titulu

V.M.

13. 10. 2024. u 08:00

DANAŠNjI program poljske odbojkaške lige otvoriće Lublin će u "Globus" areni ugostiti Šlepsk (14.45).

Foto: Profimedia

Lublin je preko leta napravio neverovatan transfer dovevši jednog od najboljih odbojkaša svih vremena, Vilfreda Leona. Naturalizovani Poljak kubanskog porekla je obeležio svetsku odbojku poslednjih 15 godina, konstantno je bio najbolji ili među najboljim igračima na svetu i nakon sjajnih partija u dresovima Zenita iz Kazanja i Peruđe, po dogovoru sa svojom familijom odlučio je da zaigra u Poljskoj, a izbor je pao na Lublin.

Predvođen sjajnom igrom Leona, Lublin je sjajno otvorio prvenstvo, ostvario je pet pobeda na isto toliko utakmica i savladao je nekoliko veoma dobrih ekipa poput Belhatova, Rešovije i akutelnog vicešampiona Varte.

Danas ne bi trebali imati problema sa upisivanjem nove recke, jer im na noge dolazi Šlepsk koji je u seriji od tri vezana poraza.

Gosti su dobro započeli prvenstvo, pobedama nad Čehostovom i Olštinom, ali nakon toga su usledile veoma slabe partije protiv Kupruma, Gdanjska i Belhatova.

Šlepsk u svom sastavu ima par dobrih igrača, ali je generalno dosta slabiji tim od Lublina i očekujemo rutinski trijumf domaćina u "Globus" areni.

NAŠ TIP: hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više