ŠAMPION IZLGEDA SILOVITO: Može li ga potpuno promenjeni sastav velikana usporiti?

V.M.

12. 10. 2024. u 12:00

U jednom od derbija trećeg kola italijanske odbojkaške Superlige koplja će ukrstiti Modena i Peruđa koji se sastaju u "Pala Paniniju" od 18 časova.

Foto Profimedia

Nakon veoma razočaravajuće prošle sezone u kojoj se nije ozbiljnije borila ni za jedan trofej, Modena je odlučila da napravi velike promene u sastavu.

Gotovo na svakoj poziciji doveden je novi igrač, a jedini koji su "preživeli" seču od bitnijih igrača su Daviškiba i Sangvineti, a ne treba zaboraviti ni našeg bivšeg reprezentativca Dragana Stankovića koji dosta doprinosi svojim iskustvom.

Taj promenjeni tim Modene koji sa klupe predvodi Alberto Đulijani je izgledao dobro u uvodna dva kola, jeste doživeo poraz od Pjaćence ali je pružio veliku borbu (1:3), dok je proteklog vikenda počistio Grotacolinu sa parketa u više nego ubedljivoj pobedi od 3:0 u setovima.

Danas će imati najteži mogući zadatak jer u goste dolazi akutelni šampion Italije, ekipe Pjaćence koja je prošla sezone osvojila svako takmičenje u kojem je učestovala, a i ovu godinu je započela osvajanjem Superkupa.

Četa Anđela Lorenzetija je preko leta postala još jača jer je dovela nekoliko sjajnih igrača poput Išikave i Losera koji su dugi niz godina držali Milano u vrhu italijanske odbojke i očekuje se da Peruđa ponovo vodi glavnu reč u svim takmičenjima, a poseban fokus bi mogla staviti na Ligu šampiona koju nikada nije osvojila.

Što se tiče prvenstva, njega je otvorila rutinskom pobedom nad Veronom (3:0), dok je u prošlom kolu bila bolja od Padove, ali uz dosta više muka, slavivši sa 3:2 u setovima.

Peruđa danas jeste favorit, ali smatramo da Modena može dobro da je namuči i osvoji bar jedan set, tako da predlažemo + poene na ovom derbiju trećeg kola Superlige.

NAŠ TIP: +177,5 (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više