NIJE SVE TAKO BAJNO U SAN FRANCISKU: Vicešampione muče povrede zbog kojih imaju dosta slab start sezone

V.M.

10. 10. 2024. u 13:09

U prepoznatljivom NFL terminu, dva sata i 15 minuta posle ponoći, Sijetl sihoksi će ugostiti San Francisko fortinajnerse na "Lumen fildu".

FOTO: Tanjug/AP

San Francisko je prošle sezone stigao do samog kraja, igrao je u Superboulu protiv Čifsa, međutim, drugi put od kada im je trener Majk Šenahen izgubili su od Mahomsa i družine u borbi za "Lombardija".

U novu kampanju su ušli sa namerom da odu korak više i po prvi put od vremena Džoa Montane i Džerija Rajsa osvoje titulu, međutim, godina nije dobro počela po njih.

Prvi veliki udarac je bila povreda najboljeg igrača ekipe Kristijana Mekafrija koji je propustio svaki meč do sada, a pored njega Fortinajnersi su na par utakmica bili bez još nekoliko bitnih "šrafova" poput Diboa Semjuela, Hargrejva, Mičela, Kitla...

Zbog svega toga nikako da uhvate ritam, skor im je 2-3 nakon pet odigranih mečeva i pobeda večeras bi im mnogo značila u nastavku sezonu u kojem bi trebalo da budu sve zdraviji.

Igraće protiv svog divizionog rivala, ekipe Sijetla koja je odlično otvorila sezonu sa tri uzastopne pobede, međutim od  tada su Sihoksi pali u formi i doživeli poraze od Detroita i Njujork Džajantsa.

Posebno ih je zaboleo taj od Džajantsa jer su izgubili pred svojim navijačima protiv jedne od najlošijih ekipa u ligi i tako su propustili šansu da se učvrste na prvom mestu u diviziji.

Nekadašnji šampioni imaju solidan tim, dobro su popunjeni na svim pozicijama, međutim izostanak pravih superstarova je ono što ih sprečava da naprave iskorak i ostvare ozbiljan rezultat u plej-ofu.

Poslednjih nekoliko godina San Francisko dominira protiv Sijetla, savladao ga je na pet uzastopnih međusobnih duela, a mi smatramo da će mu to i večeras poći za rukom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više