SVE SMO BLIŽI SENZACIJI: Tim od milijardu dolara je nadomak eliminacije

V.M.

09. 10. 2024. u 13:28

U četvrtoj utakmici divizione runde plej-ofa Nacionalne lige, San Dijego padresi će pred prepunim tribinama "Petko parka" ugostiti Los Anđeles dodžerse (3.10).

Foto: Profimedia

Kada su bili poznati parovi divizione runde plej-ofa MLB lige, ovo je bio daleko najiščekivaniji duel koji je ispunio ta očekivanja u prva dva susreta.

Dobro je poznata činjenica da se ove dve ekipe ne vole, vlada veliki animozitet kako među navijačima, tako i među igračima i tenzija je velika kada igraju jedni protiv drugih.

Dodžersi su predvođeni najplaćenijim sportistom današnjice Šohejom Otanijem pobedili na prvom meču (7:5), sjajni Japanac je bio odličan, završio je utakmicu sa dva udarca i houmranom koji je pokrenuo ekipu u drugoj izmeni i poravnao rezultat sa 0:3 na 3:3.

Ipak, u drugom susretu ekipa iz grada anđela nije uspela da ponovi dobru partiju, dok su Padresi podigli nivo igre u odnosu na prvi meč i dominantno su slavili sa 10:2, a ovoga puta je u centru pažnje bio drugi Japanac, Ju Darviš, koji je svojim bacanjima potpuno poremetio Dodžerse.

Nakon toga serija se preselila u San Dijgeo na "Petko park" koji je poznat po atmosferi koju pravi navijači Padresa. 

Na trećem susretu ih njihovi miljenici nisu razočarali, Padresi su u veoma neizvesnom meču slavili sa 6:5, a presudna stvar bila je dobro otvaranje utakmice domaćina koji je u drugoj izmeni postigao čak šest poena.

Prednost domaćeg terena je velika stvar za Padrese koji bolje igraju pred svojim navijačima nego u gostima, što smo videli vajl kard rundi kada su počistili Brejvse na "Petko parku" (2:0 u seriji), i danas imaju izglednu priliku da se ponovo plasiraju u finale Nacionalne lige.

Zanimljiva stvar vezana za večerašnji duel biće bacači, San Dijego ne može da računa na povređenog Mazgroua koji je povredio lakat i menadžer Majk Šild je odlučio da sakrije karte i nije rekao ko će mu biti starter na večerašnjem susretu, a isto se ne zna ni za goste kod kojih he trener Dejv Roberts pod velikim pritiskom jer je "omanuo" sa Bjulerom u trećem meču u kojem je iskusni bacač imao katastrofalno izdanje.

Kao i sinoć, ponovo verujemo u Padrese, atmosfera, hemija u ekipi i sami nastupi su fantastični, nosioci igre predvođeni Tatisom juniorom igraju na visokom nivou i očekujemo da pobede "tim od milijardu dolara" (ugovori igrača Dodžersa vrede više od milijardu dolara kada se saberu) i zauzmu mesto u finalu Nacionalne lige.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više