SPEKTAKL NA "PETKO PARKU": Padresi se uzdaju u momentum, a Dodžersi u najplaćenijeg sportistu današnjice

V.M.

08. 10. 2024. u 13:00

U trećoj utakmici divizione runde plej-ofa Nacionalne lige, San Dijego padresi će pred prepunim tribinama "Petko parka" ugostiti Los Anđeles dodžerse (3.10).

Foto: Profimedia

Kada su bili poznati parovi divizione runde plej-ofa MLB lige, ovo je bio daleko najiščekivaniji duel koji je ispunio ta očekivanja u prva dva susreta.

Dobro je poznata činjenica da se ove dve ekipe ne vole, vlada veliki animozitet kako među navijačima, tako i među igračima i tenzija je velika kada igraju jedni protiv drugih.

Dodžersi su predvođeni najplaćenijim sportistom današnjice Šohejom Otanijem pobedili na prvom meču (7:5), sjajni Japanac je bio odličan, završio je utakmicu sa dva udarca i houmranom koji je pokrenuo ekipu u drugoj izmeni i poravnao rezultat sa 0:3 na 3:3.

Ipak, u drugom susretu ekipa iz grada anđela nije uspela da ponovi dobru partiju, dok su Padresi podigli nivo igre u odnosu na prvi meč i dominantno su slavili sa 10:2, a ovoga puta je u centru pažnje bio drugi Japanac, Ju Darviš, koji je svojim bacanjima potpuno poremetio Dodžerse.

Serija se sada seli u San Dijego gde nas očekuju prepune tribine i "paklena" atmosfera na "Petko parku".

Za razliku od Dodžersa koji su doigravanje krenuli od divizione runde, Padresi su igrali vajld kard fazu i sa dve pobede na "Petko parku" protiv Atlante plasirali su se u narednu fazu.

Ta prednost domaćeg terena je velika stvar za momke iz San Dijega i evidentno je da ih nosi energija navijača kada igraju pred svojim fanovima.

Na brdu za domaćina biće King koji je imao dosta dobru regularnu sezonu sa 14 pobeda i devet poraza, dok su se gosti iznenađujuće opredelili za iskusnog Vokera Bjulera.

Bjuler je pre par godina bio možda i najbolji bacač u ligi, međutim, od tada ga baš muče povrede, vratio se na teren krajem ove sezone i nije ličio na sebe, ali menadžer Dejv Roberts veruje u iskustvo koje poseduje nekadašnji student Vanderbilta.

Mi prednost dajemo Padresima koji su u velikom naletu, igrali su najbolji bejzbol u drugom delu regularne sezone, konačno su im svi nosioci ekipe zdravi, energija i hemija u timu je odlična i zbog toga verujemo da će ostvariti trijumf pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više