VELIKAN BI DA SE VRATI NA STAZE STARE SLAVE: Gosti su pre par dana pokazali da znaju kako se igra sa najjačima

V.M.

08. 10. 2024. u 10:20

U zaostaloj utakmici drugog kola poljske odbojkaške lige Zaksa će ugostiti Čehostovu u "Azoti hali" (20.30).

Foto: Profimedia

Nakon što je osvojila tri vezane Lige šampiona, Zaksa je imala jednu od lošijih sezona u skorijoj istoriji prošle godine i jasno je bilo da su promene preko potrebne.

Klub je napustio veliki broj igrača od kojih se najviše ističu Šlivka i Kačmarek koji su dugi niz godina bili nosioci igre slavnog poljskog kluba.

Promena je napravljena i na klupi, ekipu je preuzeo Andrea Đani koji je preko leta osvojio Olimpijske igre sa Francuskom i u Zaksi se nadaju da će je vratiti u sam vrh evropske odbojke.

Na raspolaganju ima dosta dobre igrače, tu su Januš, Kurek, Grobelni, Smit, Šođi... i od njih se očekuje da budu među najboljim ekipama u poljskom prvenstvu, koje je ove sezone posebno jako.

Domaćini su sezonu otvorili porazom od Projekta, ali nakon toga su ostvarili uzastopne pobede nad Olštinom i Treflom, a bukmerjkeri iz favorizuju da ostvare het-trik pobedom na večerašnjem duelu protiv Čehostove.

Gostujući tim je za sada pokazao da je veoma neugodan protivnik, takođe ima dve pobede uz poraz, a bio je i režizer najvećeg iznenađenja u dosadašnjem toku prvenstva kada je u prošlom kolu pobedio aktuelnog šampiona, ekipu Jastšembskog (3:2).

Čehostova je prošle sezone jedva opstala u ligi, međutim, ove je napravila dosta bolji tim, što se i videlo protiv Jastšembskog kada su je Indra i Milad vodili do velike pobede.

Večeras očekujemo veoma dobar meč, oba tima su u naletu nakon uzastopnih pobeda i verujemo da ćemo gledati bar četiri seta i tipujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +178,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više