POLJULJANA ZVEZDA DOČEKUJE BASKIJCE: Crveno-beli žele da se iskupe navijačima nakon lošeg izdanja u Splitu

M.M.

09. 10. 2024. u 08:20

CRVENA zvezda će u drugom kolu Evrolige ugostiti Baskoniju.

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli igraju jako loše od starta sezone i u ABA ligi su već upisali dva poraza. U prvom kolu su pretrpeli poraz od Dubaija, tim iz Emirata je bio nepoznanica i možemo reći da je to bilo iznenađenje, međutim, ono što se desilo u Splitu je totalna katastrofa.

Izabranici Janisa Sferopulosa su potcenili rivala, igrali su bez energije i to ih je skupo koštalo, domaćin je na krilima iskusnih igrača to znao da iskoristi. O samoj igri ne treba trošiti reči, plejmejkeri ne mogu da povežu ostatak ekipe u tu nastaje veliki problem.

Kodi Miler Mekintajer je igrač koji predviđen da bude lider ovog tima, ali on trenutno igra daleko ispod proseka i nije ni nalik onom igraču iz Baskonije. Ostali igraju po sistemu toplo-hladno i jasno je da takva igra ne može doneti dobre rezultate.

U prvom kolu Evrolige šampion Srbije je ostvario trijumf, ali možemo reći da je protivnik sam doprineo tome. Parižani igraju brzo i bez konkretnog plana, košarka bez briga će ih zakucati za dno tabele i veliko je pitanje da li će uopšte ostvariti dvocifren broj pobeda.

U Francuskoj je blistao Nemanja Nedović koji je bio heroj meča sa 21 poenom, bek crveno-belih je imao samo jedan promašaj iz igre uz čak pet pogođenih trojki. Ajzeja Kenan je isporučio svoje, dok je Nikola Kalinić pogodio bitan šut u samoj završnici.

Zvezda još uvek ne može da računa na Teodosića, nekadašnji kapiten će još ovu utakmicu biti pod suspenzijom, a onda će pokušati da pomogne ekipi.

Jago dos Santos traži sebe, gledamo mnogo nerezonskih poteza sa njegove strane i ukoliko nastavi u istom ritmu, njegova minutaža će se najverovatnije svesti na minimum.

Mitrović i družina imaju lepu priliku da upišu drugu pobedu u Evroligi, ali današnji protivnik nije za potcenjivanje. Baskijci su u prvom kolu savladali Partizan s rezultatom 88:82. Pablo Laso na raspolaganju ima kvalitetne igrače među kojima su Markus Hauard, Čima Moneke, Tadas Sedekerskis i ostali.

Prva violina u napadu je upravo Hauard koji je u stanju da zatrpa koš protivnika za svega nekoliko minuta. Radi se o najboljem šuteru u Evropi i ne postoji odbrana koja ga može u potpunosti zaustaviti. Pitanje je samo da li će imati svoj dan.

Srpskog predstavnika u narednom periodu čeka težak raspored i pobeda u današnjem meču bi ekipu vratila u kolosek.

NAŠ TIP: h1 -3,5 (kvota 1,77)

Pogledajte više