ZA KRAJ ONO NAJBOLJE: Veliki derbi zatvara peto kolo jedne od najjačih liga sveta

V.M.

07. 10. 2024. u 13:00

APSOLUTNI derbi petog kola poljske odbojkaške lige biće odigran večeras od 20.30 kada Projekt iz Varšave bude ugostio Vartu.

Foto: Profimedia

Poljsko prvenstvo je ove godine izuzetno jako, nekoliko timova pretenduje na titulu, a među njima su i večerašnji rivali koji su dosta dobro otvorili sezonu i nalaze se u samom vrhu tabele.

Projekt je šampionat otvorio sa četiri uzastopne pobede (Zaksa, Katovice, Benđin, Stal), ali toj seriji došao je kraj u prošlom kolu kada ga je savladao aktueli šampion Jastšembski (1:3).

Varta takođe igra veoma dobro, ona je doživela poraz od Lublina u prvom kolu (2:3), ali nakon toga je uhvatila zalet i ostvarila pobede nad Barkomom, Rešovijom i Katovicama.

Današnji susret biće repriza prošlogodišnjeg polufinala u kojem je Varta slavila sa 2:0 u seriji, tako da sa određenom dozom samopouzdanja dočekuje ovaj meč.

U odnosu na tu seriju domaćin i nije toliko menjao roster za razliku od gosta koji je napravio nekoliko velikih promena, ali i dalje ima moćan tim i trebalo bi da gledamo izuzetno neizvestan meč.

NAŠ TIP: +178,5 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više