PORAZ U VITORIJI JE ZABOLEO CRNO-BELE: Sada im na noge dolazi dvostruki prvak Evrope

V.M.

06. 10. 2024. u 12:10

U trećem kolu Aba lige gledaćemo obračun između Partizana i Cibone. Meč se igra u "Beogradskoj areni" i počinje u 18 časova i 30 minuta.

FOTO: M. Vukadinović

Veliko je nestrpljenje vladalo među navijačima pre početka ove sezone, u potpunosti je promenjen tim, klub su napustili svi bitni igrači poput Pantera, Ledeja, Nanelija, Smailagića... i dovedena su neka nova imena koja će predvoditi "parnji valjak" ove sezone.

Najveće pojačanje je svakako plejmejker Karlik Džons, a plejadu novih kvalitenih igrača "crno-belih" predvode Braun, Nilikina, Pokuševski, Bonga, Tajrik Džons, Ife Lundberg...

U ABA ligi to izgleda dobro, ostvarene su dve pobede nad domaćim rivalima, Borcem i Spartakom, dok je na otvaranju Evrolige Partizan doživeo poraz od Baskonije.

"Parni valjak" je vodio tokom čitavog meča, ali je ponovo poklekao u završnici, nešto što mu se često dešavalo prošle sezone i Željko Obradović mora na tome poraditi sa svojom ekipom koja se polako uigrava.

Danas se pobednik ne bi trebao dovoditi u pitanje jer u Beograd dolazi Cibona. Dvostruki prvak Evrope nije ono što je nekada bio, hrvatski velikan već dugo grca u finansijskim problemima i jedva preživljava iz sezone u sezonu.

Cibona je u uvodna dva kola imala polovičan učinak, poražena je od Zadra (69:87), a zatim je upisala trijumf nad Studentskim centrom (75:69).

Partizan očekuje jako bitan meč sa Realom sredinom nedelje, tako da očekujemo da Obradović da šansu mlađim igračima koji nisu igrali protiv Baskonije, verujemo da ćemo gledati brzu košarku i tipujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +166,5 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više