KAPITEN SRBIJE I DALJE TRAŽI FORMU: Deluje da mu povreda koja ga je sputavala na Olimpijadi i dalje ne da mira

V.M.

05. 10. 2024. u 12:35

DRUGO kolo italijanskog odbojkaškog prvenstva otvoriće Monca i Pjaćenca koji se od 20 časova sastaju u "Monca areni".

Foto: Profimedia

Monca je prošle sezone imala jednu od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji, dogurala je do finala u Superligi, Kupu Italije i Čelendž kupu, ali nije uspela da osvoji nijedno takmičenje.

Ipak, to ne umanja sjajnu kampanju koju je imala i očekivano je preko leta ostala bez nekoliko bitnih igrača koji su pojačali dosta poznatije klubove širom sveta.

Tu se pre svega misli na Rana Takahašija koji se vratio u domovinu, a takođe su klub napustili Stiven Mar i Đanluka Galasi koji su pojačali upravo Pjaćencu koja joj danas dolazi na noge i sigurno će biti pozdravljeni od strane navijača.

Da ih zamene dovedeni su dosta iskusni odbojkaši poput Huantorene i Zajceva koji jesu na zalasku svojih karijera, ali njihovo iskustvo se ne može meriti i značiće dosta ekipi, pogotovo u Ligi šampiona u kojoj Monca takođe učestvuje.

U prvom kolu domaćini su imali neugodno gostovanje novajliji Grotacolini i slavili su u pet setova, a najefikasniji bio je Švarc sa 30 osvojenih poena.

Sa druge strane, Pjaćenca je imala razočaravajuću sezonu i nije osvojila nijedan trofej prošle godine, a posebno je slabo igrala u prvenstvu gde je ispala u prvom kolu plej-ofa, dok je u Ligi šampiona poražena u četvrtfinalu od Jastšembskog.

Promene su bile preko potrebne i veliki broj njih je napravljen preko leta i u potpunosti je promenjena primačka linija koju sada čine pomenuti Mar, Mandiraći i kapiten naše reprezentacija Uroš Kovačević.

Galasi uz Simona čini blokerski duo, dok su na mestu tehničara i korektora dobro poznata imena, Brizar i Romano.

Sa klupe ih predvodi Andrea Anastazi kojem je ponovo ukazano poverenje i očekuju su znatno bolji rezultati od onih iz prošle sezone.

U prvom kolu Pjaćenca je imala dosta težak zadatak, ugostila je Modenu i u neizvesnom meču je slavila sa 3:1 (25:18. 21:25, 25:23, 25:23). Naš Uroš Kovačević se nije proslavio sa samo pet osvojenih poena i biće mu potrebno vremena da se u potpunosti oporavi od povrede koja ga je mučila za vreme Lige nacija i Olimpijskih igara.

Ekipe se još uigravaju i ne vidimo kako neko može ovde slaviti u tri seta, tako da predlažemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +181,5 (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više