SPEKTAKL U NAJAVI! Srbi protiv jednog od najboljih svih vremena

V.M.

02. 10. 2024. u 13:59

U četvrtom kolu poljske odbojkaške Plus lige gledaćemo derbi u Lublinu, gde će istoimeni tim. predvođen jednim od najboljih svih vremena Vilfredom Leonom, ugostiti Belhatov za koji igra primački duo naše reprezentacije Kujundžić-Perić (17.30).

Foto: Profimedia

Belhatov je preko leta napravio nekoliko odličnih poteza kako bi se vratio u vrh poljske odbojke i ponovo borio za trofeje. Najveće pojačanja svakako je ono na klupi, pošto je ekipu preuzeo sjajni rumunski stručnjak George Kretu.

U pitanju je jedan od najboljih trenera na svetu koji je svojevremeno osvojio Ligu šampiona sa Zaksom, dok je u prethodnih nekoliko godina uspešno vodio slovenačku reprezentaciju i sada je odlučio da se vrati u klupsku odbojku.

Na raspolaganju ima solidan tim, tu je iskusni dizač Lomač, kao i novopečeni korektor Amin, a ne treba zaboraviti ni srpski tandem primača Perić-Kujundžić koji je preko leta pojačao tim.

Da je Rumun "naštelovao" ekipu videli smo u prva tri kola pošto je Belhatov redom pobeđivao Olštin (3:1), Kuprum (3:0) i Trefl iz Gdanjska (3:2).

Danas će imati najteži test do sada jer idu u goste jednoj od najjačih ekipa u ligi, Lublinu, koji je preko leta napravio neverovatan transfer dovevši jednog od najboljih odbojkaša svih vremena, Vilfreda Leona.

Naturalizovani Poljak kubanskog porekla je obeležio svetsku odbojku poslednjih 15 godina, konstantno je bio najbolji ili među najboljim igračima na svetu i nakon sjajnih partija u dresovima Zenita iz Kazanja i Peruđe, po dogovoru sa svojom familijom odlučio je da zaigra u Poljskoj, a izbor je pao na Lublin.

Sama ekipa izgleda veoma dobro na terenu, to su pokazali i bez njega kada su u prvom kolu iznenadili Vartu u gostima (3:2), dok su po Leonovom povratku na teren savladali Trefl (3:2) i Barkom (3:1).

Kladionice danas prednost daju Lublinu, ali mi smatramo da Belhatov može da mu parira, očekujemo veoma neizvestan meč i tipujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +180,5 (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više