ŽOCOV VALJAK NEKA MELJE: Partizan je izgledao sjajno protiv Borca, ništa manje se ne očekuje ni na današnjem meču

V.M.

29. 09. 2024. u 08:00

OD 19 časova gledaćemo mali srpski derbi u okviru drugog kola Aba lige kada Spartak iz Subotice bude ugostio Partizan.

FOTO: M. Vukadinović

Veliko je nestrpljenje vladalo među navijačima pre početka ove sezone, u potpunosti je promenjen tim, klub su napustili svi bitni igrači poput Pantera, Ledeja, Nanelija, Smailagića... i dovedena su neka nova imena koja će predvoditi "parnji valjak" ove sezone.

Najveće pojačanje je svakako plejmejker Karlik Džons, a plejadu novih kvalitenih igrača "crno-belih" predvode Braun, Nilikina, Pokuševski, Bonga, Tajrik Džons, Ife Lundberg... i može se reći da su impresionirali na utakmici protiv Borca.

Partizan je očekivano ubedljivo slavio na tom duelu (96:66), ali ono što je odmah bilo očigledno je da je ovaj tim znantno fizički jači od onog prošle sezone, da se više zalaže u odbrani i ta dobra energija se prenela na 18 000 navijača u "Areni" koji su bili oduševljeni nastupom svojih miljenika.

Ako se na to doda poraz Zvezde od Dubaija, atmosfera u klubu teško da može biti na višem nivou, Partizan već ima prednost u odnosu na najvećeg rivala na tabeli Aba lige i sa velikim očekivanjima dočekuje početak Evrolige koju će otvoriti trećeg oktrobra protiv Baskonije u Vitoriji.

Pre tog meča, "crno-beli" će svratiti do "Dudove šume" gde će ih u malom srpskom derbiju dočekati ekipa Spartaka iz Subotice.

Spartak je debitant u Aba ligi, a pravo na igranje u njoj zadobio je osvajanjem Aba 2 lige u čijem je finalu bio bolji od još jednog srpskog kluba, Vojvodine.

Ovu ekipu sa klupe predvodi dobro poznato lice navijačima Partizana i generalno balkanskoj publici, Vlada Jovanović koji je vodio veliki broj timova u Aba ligi.

On na raspolaganju ima veoma zanimljivu ekipu koja je oformljena da sačuva status prvoligaša, najbolji igrač ekipe je Amerikanac Devon Denijels, a tu su i iskuisni igrači poput Nemanje Gordića, Danila Nikolića i nekoliko dobrih domaćih igrača kao što su Miletić, Tejić, Cerovina...

Sezonu su otvorili porazom od Studentskog centra kojem su pružili dobar otpor, ali su na kraju poraženi rezultatom 76:84, a najefikasniji u sastavu ekipe iz Subotice bio je Denijels sa 23 poena i devet uhvaćenih skokova koji je na taj način pokazao da će biti glavna pokretačka snaga ove kipe.

KLINKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Hendikep 2 (14,5) (kvota 1,75)

Pogledajte više