DA LI JE KONAČNO DOŠLO VREME ZA TITULU? Bilsi su glavni pretendenti na tron

V.M.

23. 09. 2024. u 12:40

U jednoj od dve utakmice današnjeg programa NFL-a, Bafalo bilsi će ugostiti Džeksonvil džeguarse (1.30).

Foto Profimedia

Već nekoliko godina unazad, Bafalo je među glavnim kandidatima za titulu, ali nikako ne uspeva da dođe do Superbola koji nikada nije osvojio u svojoj istoriji.

Kvalitet je tu, jaki su na svim pozicijama i ovu sezonu su otvorili odlično, tako da imaju razloga da veruju da je konačno ova sezona u kojoj će osvojiti titulu.

Kako bi to učinili, gotovo sigurno će morati da imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu, pošto su Bilsi poznati kao sjajna domaćinska ekipa i potrebna im je podrška njihove "bils mafije" kako bi dogurali do samog kraja.

Što se tiče rezultata, Bafalo je za sada ostvario rutinske pobede, u prvom kolu je bio bolji od Kardinalsa (34:28), dok je dosta ubedljiviji bio protiv svog divizionog rivala Majamija (31:10).

Sa druge strane, Džeksonvil je preko leta produžio ugovor sa svojim talentovanim kvoterbekom Trevorom Lorensom kojeg je učinio najplaćenijim igračem lige u jednom trenutku, međutim, to mu se za sada neisplaćuje na terenu.

Doduše, treba reći da su Džeguarsi igrali izuzetno neizvesne utakmice sa Majamijem (17:20) i Klivlendom (13:18), međutim, u obe su poraženi i sada su u velikoj opasnosti da sezonu započnu skorom 0-3, čemu se niko u klubu nije nadao na startu kampanje.

Prošle sezone večerašnji rivali odigrali su meč u Engleskoj na stadionu Totenhema kako bi promovisali NFL širom Evrope i sveta, a na njemu je slavila ekipa Džeksonvila sa 25:20.

Očekujemo da gosti budu veoma motivisani kako ne bi dozvolili da dožive tri uzastopna poraza, verujemo da ćemo gledati veoma zanimljiv meč i tipujemo hendikep na Džeguarse.

NAŠ TIP: hendikep 2 (-7,5) (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više