BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA JE U NJEGOVIM RUKAMA: Rođeni Novopazarac je nadomak plasmana na Ju-Es open!

V.M.

22. 08. 2024. u 10:50

U finalu kvalifikacija za Ju-Es open sastaće se Nišaš Bašavaredi i Hamad Međedović (20.00).

Foto: Profimedia

Srpski teniser igra promenljivo ove sezone, ali u Njujorku na kvalifikacijama za Ju-Es open pruža dosta dobre partije. Prvo je nakon velikog preokreta savladao Roka Batalju (2:6, 6:4, 6:2), dok je u drugom kolu u malom balkanskom derbiju savladao Duja Ajdukovića.

Protiv Hrvata je poveo sa 1:0 u setovima pobedom u taj-brejku, međutim, u drugom setu je inicijativu preuzeo Ajduković koji je slavio sa 6:3 i odveo meč u treći set gde je od početka do kraja dominirao Međedović pobedivši sa 6:1 u njemu.

Iako je Hamadu omiljena podloga šljaka, njegovom stilu igre "paše" i beton, a danas ima lepu priliku da drugi put u svojoj karijeri obezbedi plasman u glavni žreb nekog grend slema pošto je do sada igrao samo na Rolan Garosu ove godine, gde je eliminisan u prvom kolu.

Za rivala u finalu kvalifikacija imaće domaćeg igrača Nišaša Bašavaredija, koji je uz dosta muka ostvario dve pobede. U prvom kolu je u tri veoma zanimljiva seta bio bolji od Blanšea (7:5, 6:7 (2), 6:4), da bi nakon toga u dva taj-brejka savladao Bolta (7:6 (4), 7:6 (2)).

Bukmejkeri favorizuju Međedovića na ovom susretu, a pored "fiksa" na njega mi bismo dodali da će granica gemova biti prebačena jer verujemo da će se ovaj meč igrati u tri seta.

NAŠ TIP: N. Bašavaredi - H. Međedović 2&+22,5 (kvota 3,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više