IZUZETNO BITAN MEČ ZA SRBIJU! Nakon njega "plava četa" će znati da li može do četvrtfinala

V.M.

02. 08. 2024. u 14:47

U derbiju dana odbojkaškog olimpijskog turnira u Parizu sastaće se Japan i Amerika (21.00). Ovaj meč ima poseban značaj za našu reprezentaciju jer će "plava četa" posle njega znati da li matematički može da se nađe u četvrtfinalu.

Foto: Profimedia

Pošto je Brazil savladao Egipat sa 3:0 u setovima plasirao se kao najbolja trećeplasirana ekipa u četvrtfinale i sada je preostalo još samo jedno mesto za nokaut fazu. Za njega se bori Srbija, a sudbina "plave čete" biće jasna nakon obračuna Japana i Amerike.

Situacija je sledeća, Brazil je siguran jer ima četiri osvojena boda i set-količnik 6/6, tako da ga Srbija ne može sustići jer ima osvojen bod i set-količnik 2/6  i ni pobeda od 3:0 protiv Kanade joj ne znači ništa.

E sada, jako je bitan večerašnji meč jer Japanci trenutno imaju četiri boda uz set-količnik 5/4, što znači da je nama potrebno da Amerikanci dobiju "samuraje" sa 3:0, jer bi onda oni imali set-količnik od 5/7, pa bi naše pobeda nad Kanadom od 3:0 u setovima vodila u četvrtfinale.

Takođe, vredi napomenuti da u slučaju da su timovi izjednačeni po broju osvojenih poena i set-količniku, a u tom slučaju gleda se poen-količnik, a ako i tu budu jednaki, gleda se renking na svetskoj rang-listi.

Što se tiče samog večerašnjeg meča, "samuraji" su podbacili na prvom susretu protiv Nemaca (2:3), ali zatim su odigrali nešto bolji meč i upisali su bitnu pobedu protiv Argentine (3:1).

Iako nisu na svom prepoznatljivom nivou, Japance nikad ne treba otpisati i očekujemo da večeras odigraju najbolji meč do sada.

Sa druge strane, Amerikanci su upisali dve pobede do sada, prvo su dominantno bili bolji od Argentine (3:0), a zatim su imali nešto manjih problema sa Nemcima koje su "slomili" u taj-brejku (3:2).

Oni su već matematički prošli dalje, ali sigurno će juriti pobedu i na ovom meču kako bi se što bolje plasirali na tabeli u generalnom plasmanu i imali lakšeg rivala u četvrtfinalu.

NAŠ TIP: Japan - Amerika +182,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više