OLIMPIJSKI TIKET: Alkaraz je bivao neubedljiv protiv Pola, ali nikada se nisu sastali na šljaci

O. M. 01. 08. 2024. u 09:34

REDAKCIJA TIP-a vam je za danas spremila tiket sastavljen od mečeva sa Olimpijskih igara u Parizu.

FOTO: Tanjug/AP

Olimpijada

10.05 Holandija - Srbija (basketaši) 2 (1,50)

14.00 Alkaraz - Pol +18,5 (1,45)

16.00 Francuska - Angola (rukometašice) +54,5 (1,80)

21.00 Francuska - Kina (odbojkašice) hendikep 1 (1,90)

Ukupna kvota: 7,44

Posle ubedljive pobede nad Amerikancima, usledilo je otrežnjenje, čini se pravovremeno, za naše basketaše u vidu poraza od Kine. Danas ih očekuju dva meča, u prepodnevnom se sastaju sa Holandijom i očekujemo da sigurnom pobedom odgovore na kiks protiv Kineza.

Šampion Rolan Garosa ispao je u dublu, ali nastavlja pohod ka olimpijskom zlatu u singlu, u čemu će ga, nadamo se, sprečiti Novak Đoković. Ali do novog duela sa Srbinom Alkaraz ima još dve prepreke.

Prva je Tomi Pol, koji je za razliku od Španca još u konkurenciji za medalju u dublu, gde njega i Tejlora Frica danas očekuje meč četvrtfinala protiv Britanaca Evansa i Marija. Amerikanac je težak rival Alkarazu, ima dve pobede u četiri međusobna duela, ali nikada se nisu sastajali na šljaci.

Rukometašice Francuske su već posle tri kola obezbedile plasman u narednu rundu, sa tri sigurne pobede protiv Mađarske, Holandije i Brazila. Angola je posle tri kola treća sa po jednom pobedom, porazom i neodlučenom utakmicom. Može se očekivati da će u direktnom susretu poslednjeg kola protiv Brazila odlučivati o četvrtom mestu. Na mečevima Francuske do sada padalo je u proseku 55 golova, a "afričke perle" nešto više (58), pa očekujemo da će i u njihovom međusobnom susretu doći plus.

Kineske odbojkašice će posle velike borbe i teške pobede nad Amerikankama, danas imati znatno lakši posao protiv domaće selekcije Francuske koja jeste veliki autsajder, ali su je kladionice možda ipak malo potcenile postavivši hendikep 23,5 poena. U prvom kolu Francuskinje su izgubile od naše reprezentacije sa ukupno 19 poena razlike.

Pogledajte više