GORE NIJE MOGLO: Posle katastrofalnog poraza od Australije, Srbiji sledi duel sa aktuelnim prvakom Evrope!

V.M.

01. 08. 2024. u 07:45

NAKON izuzetno razočaravajućeg poraza od Australije, vaterpolisti Srbije nisu mogli da igraju sa težim rivalom, jer će danas od 12.05 ukrstiti koplja sa aktuelnim evropskim šampionom, reprezentacijom Španije.

Foto: Profimedia

Da će Srbija teško doći do medalje postalo je evidentno nakon prvog kola olimpijskog vaterpolo turnira, protiv Japanaca su otkrivene sve mane naše reprezentacije i da nije bilo nestvarnog Dušana Mandića koji je postigao čak sedam golova na toj utakmici, "delfini" gotovo sigurno ne bi došli do pobede (16:15).

Tu utakmicu su očigledno pažljivo gledali Australijanci, jer su nam oni nakon toga održali pravu vaterpolo lekciju i pokazali nam da više ne pripadamo kremu sporta kojim smo nekada dominirali.

Australija je bila znatno bolji rival tokom čitavog susreta, dominirala je na tom meču, a dovoljno o lošem nastupu naših govori to što smo prvi gol postigli u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kao i to da smo na pauzu otišli sa čak četiri gola zaostatka (1:5).

Očekivala se reakcija "delfina" u drugom delu, ali do nje nije došlo, nastvili su sa slabom igrom, što su Australijanci znali da iskoriste i na kraju su slavili sa više nego ubedljivih 8:3, usput nanevši Srbiji jedan od najtežih poraza u 21. veku.

Tim velikim neuspehom, naši su sebi znatno umanjili šanse za prolazak dalje, trenutno su tek peti na tabeli grupe "B" i verovatno će međusobni duel sa Francuskom odlučivati ko će zauzeti mesto među prva četiri i plasirati se u četvrtfinale, jer teško da će "delfini" nešto uraditi protiv Španije i Mađarske.

Današnji rival dvostrukim uzastopnim olimpijskim šampionima danas će biti Španci o kojima ne treba trošiti previše reči. Radi se o jednoj od najjačih reprezentacija na svetu, osvojili su Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj ove godine i u Pariz su došli sa namerom da se okite najsjajnijim odličjem.

Ova generacija Španije je izuzetno kvalitetna, imaju sjajne igrače na svakoj poziciji, a predvodnik im je najbolji vaterpolista sveta i doskorašnji igrač Novog Beograda Alvaro Granados.

Španci su dominantno započeli Olimpijske igre i posle uvodne pobede nad Australijom (9:5), u velikom derbiju grupe "B" rutinski su savladali reprezentaciju Mađarske (10:7).

Što se tiče međusobnih duela, Srbija je od današnjeg rivala doživela tri uzastopna poraza i mi verujemo da će Španija doći do četvrtog vezanog trijumfa nad "delfinima".

NAŠ TIP: Srbija - Španija hendikep golova 2 (3,5) (kvota 1,87)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više