TREĆE ZLATO U NIZU ZA SRBIJU? Biće teško, ali "delfini" su tradicionalno najjači kada je najteže

V.M.

28. 07. 2024. u 11:00

SRPSKI vaterpolisti započinju svoju avanturu u Parizu od 12 časova kada će se sastati sa Japanom.

Foto: Profimedia

Iako nije što je nekada bila, Srbija je i dalje veliko ime u svetu vaterpola. Dvostruki uzastopni osvajač zlatne medalje ima znatno drugačiji tim nego onaj iz Tokija, više nema Filipovića, Prlainovića, Pjetlovića i ostalih momaka iz "zlatne generacije", ali tu su njihovi naslednici Mandić i Jakšić koji su od njih učili i sada je na njima da budu nosioci igre "delfina".

Srbija je na poslednja dva Svetska prvenstva zauzimala šesto i četvrto mesto, tako da odbrana zlata nije realna za našu reprezentaciju, ima boljih reprezentacija poput Španije i Mađarske koji sada dominiraju vaterpolom, ali tradicija igra dosta toga u ovom sportu i ukoliko sreća posluži "delfine" mogli bi da zaigraju u završnici prvenstva i izbore se za medalju.

Prvi meč na Olimpijadi biće dosta bitan za naše jer igraju protiv Japana, ekipe sa kojom će se direktno boriti za plasman u nokaut fazu takmičenjua.

Pored ove dve reprezetnacije u grupi "B" su još Španija, Australija, Francuska i Mađarska, a prolaz u četvrtfinale obezbediće prve četiri na tabeli.

Srbija je u poslednjih godinu dana dva puta pobeđiavala Japan na Svetskim prvenstvima, sa 16:10 i 17:10 i verujemo da je vreme za "het trik".

NAŠ TIP: Srbija - Japan hendikep 1 (-4,5) (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više