"POSLEDNJI PLES": Vremešni Amerikanci su došli u Pariz po medalju!

V.M.

27. 07. 2024. u 13:15

ZAVESU na današnji program muške odbojke na Olimpijskim igrama u Parizu "spustiće" Amerika i Argentina (21.00).

Foto Profimedia

Amerikanci su među najiskusnijim ekipama na ovom turniru, ekipa im je pretežno sastavljena od igrača koji imaju preko 30 godina i ovo je poslednji turnir na kojem će ova sjajna generacija igrati zajedno.

Sjajni korektor Anderson je najavio povlačenje, a isto se očekuje od čuvenog srednjaka Dejvida Smita, a kako nemaju dobre zamene za njih pitanje je kako će izgledati američka reprezentacija posle ovih igara.

Ipak, sadašnjost je druga stvar, selektor Džon Spirou ima odličan sastav na raspolaganju i Amerikanci se sa pravom nadaju napadu na medalju, a po bukmejkerima su četvrti favorit na ovom takmičenju.

Za rivala će imati aktuelne osvajače bronzane medalje, reprezentaciju Argentine koja će teško ponoviti uspeh iz Tokija. "Gaučosi" su takođe kvalitetna ekipa, ali u Ligi nacija uoči olimpijade nisu pokazali dobre igre i ne nalaze se u dobrom ritmu uoči turnira.

Njih sa klupe predvodi odlični Marselo Mendez, a na terenu će sve zavisiti od dizača Lućana De Čeka koji mora odigrati na visokom nivou kako bi Argentinci imali ikakve šanse.

Ove repretentacije su se susrele u Ligi nacija krajem juna i tada je Amerika ubedljivo slavila sa 3:0 u setovima, a danas očekujemo novu rutinski pobedu Kristensena i družine.

NAŠ TIP: Amerika - Argentina hendikep setova 1 (-1,5) (kvota 1,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više