ZLATO ILI PROPAST! Nikola Grbić i njegovi izabranici imaju jasan cilj u Parizu

V.M.

27. 07. 2024. u 12:16

ODBOJKAŠI Poljske će u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu igrati sa Egiptom (17.00).

FOTO: Profimedia

Poljaci na ovo takmičenje dolaze kao glavni favoriti, imaju najjači i najširi sastav od svih reprezentacija, a veliku prednost imaju i na klupi jer ih kao trener predvodi Nikola Grbić.

Slavni srpski stručnjak je kao igrač osvojio Olimpijske igre u Sidneju 2000. godine i iskustvo koje poseduje će sigurno značiti njegovim izabranicima.

O kvalitetu ekipe ne treba trošiti previše reči, Poljaci na svakoj poziciji imaju nekoliko kvalitenih igrača, a koliko su dominantni najbolje smo videli prošle godine na Evropskom prvenstvu koje su osvojili bez većih problema pobedivši Italiju sa 3:0 u finalu u sred Rima.

Ove godine poraženi su u polufinalu Lige nacija od Francuza, ali Grbić je tokom čitavog takmičenja rotirao ekipu i čuvao je igrače za Olimpijadu u kojoj će Poljska juriti svoju drugu zlatnu medalju u istoriji (prvu osvojili 1976. u Montraelu).

Rival na startu turnira im je reprezentacija Egipta koja je dobila vizu za Pariz kao najbolja afrička selekcija. Realno gledano Egipćani ne poseduju kvalitet da igraju na ovom nivou i za njih je veliki uspeh samo učestvovanje na Olimpijadi.

Pored ovih reprezetnacija u grupi "B" su još Brazil i Italija, a kako je svaki set važan zbog novog sistema takmičenja verujemo da će Poljaci sa 3:0 savladati Egipat.

Vredi napomenuti da pored dve prvoplasire ekipe iz svake grupe dalje idu i dve najbolje trećeplasirane ekipe, a rivali u četvrtfinalu biće određen po broju sakupljenih poena i set kolinčniku, a ne pozicijama zauzeti u svojim grupama.

NAŠ TIP: Poljska - Egipat hendikep setova 1 (-2,5) (kvota 1,30)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više