ZVEREV BRANI TITULU KOD KUĆE: Nemački teniser je veliki favorit u finalu Hamburga

V.M.

21. 07. 2024. u 11:48

U finalu ATP tunira u Hamburgu gledaćemo obračun između miljenika domaće publike Aleksandra Zvereva i Artura Fils (15.00).

FOTO: Tanjug/AP

Zverev ove sezone igra možda i najbolji tenis u karijeri, osvojio je masters u Rimu, a pored njega je došao do finala Rolan garosa, kao i polufinala Australijan opena.

Priliku za novu titula imaće danas, pošto će igrati u finalu Hamburga, turnira koji je osvojio pobedišvi Lasla Đerea u finalu. 

Saša je rodom iz Hamburga, voli da igra pred svojim publikom, a to smo i videli na ovom turniru pošto je na putu do finala izgubio samo jedan set od Gastona.

Pored francuskog tenisera, bio je bolji De Jonga, Žanga i Martineza, tako da je sa razlogom veliki favorit protiv Filsa.

Fils je imao dosta teže rivale u Hamburgu i igrao je sa četiri tenisera iz top 60 na ATP rang-listi. Doduše, najveći rival mu je trebao biti  Rune koji je predao meč posle jednog odigranog seta, a pored Danca bio je bolji od Munara, Đerea i Baeza.

Mladi Francuz će danas biti rasterećen, sav pritisak je na Zverevu i Fils će probati da dođe do iznenađenja koje bi mu donelo drugu titulu u karijeri (prvu posle Liona 2023. godine).

NAŠ TIP: A. Zverev - A. Fils 1 (kvota 1,35)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više