NOLE KOMPONUJE NOVU SIMFONIJU USRED LONDONA: Srbin je jači od nepristojne britanske publike!

M.M.

10. 07. 2024. u 07:04

U četvrtfinalu najprestižnijeg grend slema najtrofejniji teniser svih vremena će se sastati sa Aleksom de Minorom.

FOTO: Tanjug/AP

Kada skoro dve pune decenije igrate u neprijateljskoj atmosfiri, onda vam to postaje prirodna okolina, a u takvim uslovima ste najsnalažljiviji.

Vimbldonu je mnogo toga pružio, stvorio je istoriju na Centralnom terenu i postao simbol "belog sporta", ali zauzvrat je dobio nepoštovanje domaće publike.

Novak Đoković je sedmostruki šampion najprestižnijeg grend slema i ove godine će pokušati da se izjednači sa Rodžerom Federerom koji je rekorder sa 8 trofeja.

Romansa sa Centralnim terenom dugo je trajala, punih deset godina bio je neporažen na najpoznatijem stadionu na svetu, sve do prošle godine i finala sa Karlosom Alkarazom.

Prvi put sa peharom u rukama videli smo ga 2011. godine, ujedno je tada postao i svetski broj 1 po prvi put.

U finalu se sastao sa Rafaelom Nadalom, a "Biku sa Majorke" je naneo poraz nakon četiri odigrana seta.

Poslednju titulu osvojio je u 2022. godine savladavši u finalu Nika Kirjosa, ali najdraža i najupečatljivija će ostati ona 2019. godine.

Pre finala su stvari bile jasno postavljene, pobednik meča će najverovatnije ostati i upamćen kao najveći teniser svih vremena.

Tridesetosmogodišnji Švajcarac je igrao tenis života i bio nadomak 21. grend slem trofeja, samo jedan poen ga je delio od "besmrtnosti", poen koji nikada nije osvojio.

Na semaforu je 2:2, 8:7 i 40:15, nepristojni navijači su u transu, prave atmosferu kao na Vembliju i čekaju završetak meča, međutim, hladnokrvni Novak još jednom pokazuje mentalnu čvrstinu, vraća izgubljeno, a kasnije u taj-brejku osvaja, ispostaviće se i najdraži trofej u karijeri.

Nole je navikao da igra protiv 20.000 navijača, ali je takođe navikao i da pobeđuje, u Londonu je ostvario 96 pobeda i samo 11 poraza.

Ukoliko Novak ove godine trijumfuje na Vimbldonu, biće mu to 99. pobeda na ovom mestu i osvojiće 99. trofej u karijeri.

Kako je turnir odmicao na terenu je delovao sve bolje, najbolje izdanje je imao u 1/8 finala kada je počistio Holgera Runea.

Novak ne želi da se zaustavi, samim pojavljivanjem je jasno dao do znanja kolika je želja u njemu.

Dosadašnje pobede je proslavljao "svirajući violinu", a mi se nadamo da će danas iskomponovati novu simfoniju.

NAŠ TIP: De Minor - Đoković 2-2 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS 

Pogledajte više