LUDILO U NAJAVI: Očekuje nas pravi spektakl na legendarnom "Silverstonu"

V.M.

07. 07. 2024. u 13:40

ZA ljubitelje Formule 1 spremili smo jedan zanimljiv tip sa današnje Velike nagrade Velike Britanije koja se vozi na čuvenom "Silverstonu" od 16 časova.

FOTO: AP/Tanjug

Naš današnji izbor je Džordž Rasel koji se nalazi u naletu nakon iznenađujuće pobede u Austriji proteklog vikenda kada je iskoristio sudar Ferštapena i Norisa pri kraju trke, preuzeo vođstvo i upisao drugu pobedu u svojoj karijeri.

Od kada je zaseo u bolid Mercedesa prošle sezone možda su se očekivali bolji rezultati, ali uglavnom je bio bolji od svog partnera Hamiltona i vidno je da problemi nisu u talentovanom vozaču već u tome što Mercedes nema bolid da se takmiči sa najvećima.

Ipak, današnja trka je domaća za Rasela, a da odlično poznaje stazu pokazao je u kvalifikacijama u kojima je zauzeo prvo mesto sa sjajnim krugom 1:25:189.

Ono što je bilo evidentno je da ova staza ne samo da leži Raselu, već i Mercedesu jer je njegov kolega, legendarni Luis Hamilton, zauzeo drugo mesto, tako da nemačka ekipa ima sjajnu priliku za osvajanje lepe zalihe bodova na "Silverstonu".

Biće zanimljivo videti da li će Hamilton i Rasel sarađivati ili će ih tim pustiti da se bore za prvo mesto, pošto su odma iza njih Noris i Ferštapen koji su trenutno najbolji vozači u Formuli 1.

Iako možda ne bude slavio, verujemo da Rasel ima kvalitet da se nađe među prva tri na kraju, a i kvota na to je sasvim pristojna.

NAŠ TIP: Džordž Rasel pozicija 1-3 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više