KAKVO FINALE: Edmonton je učinio "nemoguće" i ''izbrisao'' minus od 0:3 u seriji!

V.M.

24. 06. 2024. u 12:14

JEDNO od najzanmljivijih finala NHL lige u skorijoj istoriji večeras će dobiti epilog kada dva sata posle ponoći Florida pantersi budu ugostili Edmonton ojlerse u ''Amerant bank areni''.

Foto: Profimedia

Prvi put od 2019. godine kada su Sent Luis blusi savladali Boston bruinse sa 4:3 u seriji, gledaćemo sedmu utakmicu u finalu Stenli kupa, a kako je finale započelo slobodno možemo reći da to niko nije očekivao.

Florida je silovito krenula, pobedila je dve utakmica kod kuće, a zatim je odmah napravila brejk u Edmontonu i tako došla nadomak osvajanja prve titule u istoriji.

Za sve to je bio zaslužan golman Sergej Bobrovski koji je dominirao na prva tri meča, primio je samo četiri gola i bio je nerešiva enigma za Ojlerse, međutim izgleda da su između treće i četvrte utakmice Kanađani pronašli ''svog Alana Tjuringa''.

U naredna tri meča Ojlersi su propisno ''izrešetali'' Bobrovskog postigavši neverovatnih 18 golova na tim utakmicama! Prvo su slavili sa 8:1, pa zatim 5:3 i 5:1, a najzaslužniji za to bio je najbolji hokejaš sveta Konor Mekdejvid koji je sakupio čak deset poena u dosadašnjem toku finala.

Momentum je sada na strani Kanađana koji su u velikom naletu, ali Florida će imati prednost domaćeg terena i sigurno je da nas večeras očekuje spektal u ''Amerat bank areni''.

Jedina stvar koja fali ovoj seriji su produžeci, svaki meč je završen u regularnom delu i verujemo da je došlo vreme da se odigra bar jedna dodatna trećina.

NAŠ TIP: X (kvota 4,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više