SRBIJA IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: ''Plava četa'' je nadomak plasmana na Olimpijske igre!

V.M.

23. 06. 2024. u 11:00

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa Lige nacija odigraće odbojkaši Slovenije i Srbije koji se sastaju u ''Stožicama'' od 20.30.

FOTO: CEV

Dosta toga na večerašnjem meču zavisiće od ishoda prethodne utakmice koja se igra od 13 časova između Poljske i Kube.

Razlog za to je što se Srbija i Kuba direktno bore za poslednje mesto koje vodi na Olimpijske igre, naši su trenutno u prednosti i imaju devet bodova viška na svetskoj rang-listi i u slučaju pobede Poljaka nad Kubom automatski bi se plasirali u Pariz.

Ipak, ukoliko Kuba pobedi Poljsku situacija se drastično menja, oni bi onda preskočili Srbiju na rang-listi i ''plava četa'' bi morala da savlada Slovence kako bi zaigrala na Olimpijadi.

Tako da je jasno da Srbija svim srcem navija za Poljake koje sa klupe predvodi naša legenda Nikola Grbić i nadamo se da će nam učiniti uslugu i pobediti Poljake, jer bi u tom slučaju meč između Srbije i Slovenija imao prijateljski karakter.

Srbija je sinoć imala priliku da se plasira na Olimpijadu pobedom nad Poljskom, bilo je 2:2 u setovima i 5:2 za našu reprezentaciju, međutim posustali smo u završnici i na kraju smo rutinski poraženi u petom setu sa 11:15.

Što se tiče reprezentacije Slovenije u pitanju je reprezentacija koja je prva na tabeli Lige nacija sa skorom 10-1 i bez pritiska dočekuje poslednje kolo.

Ukoliko Poljska trijumfuje protiv Kubanaca verujemo da će Slovenija onda savladati Srbiju jer očekujemo da Kolaković pruži šansu rezervnim igračima i odmori nosioce igre, ali u slučaju pobede Kubaca situacija se drastično menja i tada verujemo u trijumf Srbije.

Srbija - Slovenija 1 (2,40) 2 (1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više