POLJSKA IGRA ZA SRBIJU: Ukoliko četa Nikole Grbića savlada Kubu, naši idu na Olimpijske igre!

V.M.

23. 06. 2024. u 10:25

JEDAN od bitnijih mečeva današnjeg programa odbojkaške Lige nacija igra se od 13 časova u ''Stožicama'' gde će se sastati Poljska i Kuba.

FOTO: FIVB

Kubanci su nakon dugo godina vratili u odbojkašku relevanciju, ponovo imaju veoma dobar tim i to se vidi po tome što se aktivno bore za plasman na Olimpijadu.

Poslednju nedelju Lige nacija dočekali su samo sa bodom zaostatka u odnosu na ''plavu četu'' na svetskoj ran-listi. To je bilo stanje pre njihovog međusobnog duela početkom nedelje u kojem je Kuba povela sa 2:0 u setovima i imala sve u svojim rukama.

Međutim, Srbija je uspela da se vrati u meč, izjednačila je na 2:2, a u petom setu je bilo neizvesnosti sve do 12:12 kada su Kubanci sa tri vezane greške zapečatirali svoju sudbinu.

Posle toga su poraženi od Slovenaca i pobedili su Bugarsku, mada im to nije mnogo značilo pošto i dalje zaostaju velikih devet bodova za Srbijom na svetskoj rang-listi i samo ih jedna formula vodi na Olimpijadu.

Moraju danas pobedili Poljsku bilo kojim rezultatom i uz to Srbija mora izgubiti od Slovenaca u meču koji se igra večeras od 20.30.

Jasno je da će dati sve od sebe na ovom meču, ali sa druge strane mreže će biti akutelni evropski prvaci i osvajači prošlogodišnje Lige nacija, odbojkaši Poljske.

Nikola Grbić je u Sloveniju doveo sve svoje igrače, najjači roster ima na raspolaganju, pa i ne čudi što su ''perfektni'' u Ljubljani sa tri ostvarene pobede iz isto toliko mečeva.

Na jučerašnjem meču sa Srbijom, iskusni stručnjak je dosta rotirao, ali to nije bio problem za njegove izabranike koji su na kraju slavili u trileru sa 3:2 u setovima.

Danas očekujemo da neće praviti toliko velike promene, svi su odmorni i verujemo da će Grbić izvesti najjači sastav od prvog minuta.

NAŠ TIP: Kuba - Poljska 2 (kvota 1,32)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više