IZUZETNO BITAN MEČ ZA SRBIJU: Pobeda nam gotovo sigurno donosi plasman na Olimpijske igre!

V.M.

19. 06. 2024. u 09:25

U verovatno najbitnijoj utakmici dosadašnjeg toka odbojkaške Lige nacija, Srbija i Kuba će odigrati meč koji može odlučiti o tome ko će otići na Olimpijske igre u Parizu. Utakmica počinje od 16.30 i igra se u hali ''Stožice''.

FOTO: CEV

Pored toga što ovi timovi vode veliku bitku za plasman na završni turnir Lige nacija, u igri je još bitnija stvar, a to je viza za Olimpijske igre koje se igraju u Parizu krajem jula i početkom avgusta.

Naime, pored ekipa koje su preko kvalifikacija zauzele mesto na Olimpijadi, to će uraditi sve ekipe koje budu među prvih devet na svetskoj rang-listi, a trenutno tu devetu poziciju drži Srbija koja ima samo poen prednosti u odnosu na Kubu.

U zavisnosti od toga sa koliko setova pobedi, bilo koji od ovih timova može napraviti veliki korak ka Olimpijadi jer razlika može biti čak i velikih 20 poena između njih nakon ovog meča i jasno je koliko je bitna utakmica za obe ekipe.

Posle ovog meča, današnji rivali imaju sličan raspored, igraće sa Poljskom i Slovenijom, dok je jedina razlika treći meč u kojem će Srbija igrati sa Turskom, a Kuba sa Bugarskom.

Ono što raduje oba selektora je da će imati pune rostere na raspolaganju, Simon se vratio u sastav Kube nakon par propuštenih utakmica, dok će kod Srbije tu ponovo biti Podraščanin i Ivović koji su se odmarali protiv Kanađana u zadnjoj utakmici druge nedelje takmičenja.

Atletska sposobnost igrača je sigurno na strani Kube, u pitanju je fizički veoma dominantna reprezentacija, ali u tehnčkim aspektima igre i samom iskustvu igrača prednost ima Srbija i biće zanimljivo ispratiti šta će doneti prevagu na današnjem duelu u Stožicama gde verujemo da će ''plava četa'' imati značajnu podršku sa tribina.

Blagu prednost bismo dali Srbiji jer verujemo da će iskustvo imati veliku ulogu na ovom susretu i očekujemo da naši momci naprave veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre.

Takođe, ovi timovi se bore i za plasman na završni turnir Lige nacija, Kubanci trenutno drže to osmo mesto na tabeli sa skorom 4-4, dok su im izabranici Igora Kolakovića za petama sa tri ostvarene pobede i pet poraza.

NAŠ TIP: Kuba - Srbija 2 (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više