POBEDA JE IMPERATIV ZA SRBIJU: ''Plava četa'' mora da slavi ako želi na Olimpijske igre

V.M.

05. 06. 2024. u 11:30

ODBOJKAŠI Srbije će večeras u izuzetno bitnom meču za plasman na Olimpijadu ukrstiti koplja sa Holandijom (22.30).

FOTO: CEV

Srbija nije dobro započela učešće u ovogodišnjoj Ligi nacija, izgledala je letargično i sporo na terenu tokom prve nedelje takmičenja i može biti srećna što je ostvarila jednu pobedu na četiri odigrane utakmice.

Naši reprezentativci mogu i moraju bolje, a na selektoru Igoru Kolakoviću je da ih probudi uoči druge nedelje takmičenje za vreme koje će odigrati najbitnije utakmice.

Srbija je trenutno 12. na tabeli Lige nacija sa skorom 1-3, ali ono što je bitnije je da je pala na 11. mesto svetske rang-liste i više ne zauzima mesto koje vodi na Olimpijadu.

''Plava četa'' mora biti među prvih devet, tačnije ispred Kube koja trenutno drži devetu poziciju kako bi se našla u Parizu. Kubanci nam beže 14 bodova, a ta razlika je bila doskoro veća i možemo se zahvaliti Kanađanima na tome što se smanjila jer su ih savladali sa 3:1 na jutrašnjem meču.

Podraščanin i kompanija danas moraju slaviti kako bi smanjili razliku, jer neće imati bolju priliku za to pošto nam predstoje dueli sa bolje plasiranim reprezentacijama, Amerikom, Argentinom i Kanadom.

Svoje šanse za Olimpijadu vreba i Holandija koja je 13. na svetskoj rang-listi, ali ukoliko danas rutinski savlada Srbiju, može je preteći jer joj beži ''samo'' 16 bodova.

Što se tiče samih igara, ''lale'' su bile nešto bolje od nas u prvoj nedelji takmičenja i ostvarili su po dve pobede i poraza na četiri odigrane utakmice, što je trenutno dovoljno za deveto mesto na tabeli Lige nacija.

Sve u ekipi se vrti oko sjajnog korektora Nimira Abdela Aziza koji je među najboljima na svetu na svojoj poziciji i sigurno je da su Kolaković i njegov stručni štab obratili dodatno pažnje na njega za vreme pripreme ovog veoma bitnog meča.

Pored samog trijumfa, bitna je i razlika sa kojom se on ostvari, a ukoliko Srbija slavi sa maksimalnih 3:0 prišla bi na samo nekoliko bodova zaostatka Kubancima na svetskoj rang-listi.

Naša reprezentacija je savladala Holanđane na poslednja četiri međusobna duela, a najskoriji trijumf ostvaren je prošle godine u Ligi nacija kada smo slavili sa 3:2 u Roterdamu.

Verujemo da će naši momci biti dodatno motivisani na večerašnjem susretu, znaju koliko je bitan i očekujemo da ostvare izuzetno važnu pobedu.

NAŠ TIP: Srbija - Holandija 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više