PLASMAN SRBIJE NA OLIMPIJADU DOSTA ZAVISI OD OVOG MEČA: Uzdamo se u pomoć Kanađana

V.M.

04. 06. 2024. u 13:38

DVA sata posle ponoći odbojkaši Kanade će drugu nedelju Lige nacija, koju igraju pred svojim navijačima u Otavi, otvoriti protiv Kube koja je direktan rival Srbiji u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Foto: Profimedia

Velika bitka se vodi za preostala mesta koja vode u Pariz, potrebno je biti među prvih devet na svetskoj rang-listi na kraju Lige nacije, a posle prve nedelje takmičenja Srbija je prepustila deveto mesto Kubi koja sada ima 23 poena prednosti u odnosu na ''plavu četu''.

Kubanci su upisali tri pobede u Rio de Žaneiru uz samo jedan poraz i to od Japana u pet setova. Redom su bili bolji od Brazila, Nemačke i Irana, a posebno im je bitan bio trijumf nad Brazilcima koji im je doneo dvocifren broj bodova jer su ''karioke'' znatno bolje od njih na svetskoj rang-listi.

Nakon par godina lutanja, Kubanci ponovo imaju jaku reprezentaciju koju predvode primači Mihel Anhel Lopez i Marlon Jant, kao i jedan od najboljih srednjaka svih vremena, Robertlandi Simon.

U pitanju je izuzetno fizički dominantna reprezentacija, vlada dobra hemija u ekipi i Srbiji će biti jako teško da ih pretekne u borbi za poslednje mesto koje vodi na Olimpijadu.

Veliku pomoć mogla bi da nam pruži Kanada koja je iznenađujuće preko kvalifikacionog turnira čekirala kartu za Pariz i Liga nacija joj služi kao odlična priprema za Olimpijske igre.

Domaćini su tek 12. na svetskoj rang-listi, tako da bi trijumfom oduzeli dosta bodova Kubancima, a naše odbojkaše raduje to što igraju u najjačem sastavu.

Tu su primači Mar, Lepki, Hog, kao i prvi korektor reprezentacije Švorc.

Prvu nedelju takmičenja Kanađani su završili sa po dve pobede i poraza, savladali su Tursku i Bugarsku uz očekivane poraze od Poljske i Slovenije.

Iako su Kubanci za nijansu kvalitetniji tim, publika će večeras biti na strani Kanade koja će biti dodatno motivisana da se dokaže pred svojim navijačima i verujemo da će slaviti u veoma neizvesnom meču.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više