PREDNOST SE "TOPI": "Žutoj hordi" su preko potrebna tri boda da se ustali na prvom mestu

V.M.

28. 10. 2024. u 10:45

U okviru 26. kola norveškog prvenstva fudableri Bode glimta će na "Aspmira stadionu" ugostiti Rozenborg (19.00).

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Tokom čitavog dela prvenstva Bode glimt se nalazi na poziciji lidera, igra veoma dobar fudbal i golgeterski je veoma raspoložen, međutim par "kikseva" u poslednjih nekoliko kola, kao i sjajna forma Brana zakuvali su borbu za titulu.

"Žuta horda" je i dalje prva, ali prednost u odnosu na Bran sada iznosi samo dva boda, mada je odigrala meč manje od njega, tako da danas ima priliku da razliku poveće na plus pet četiri kola pre kraja što bi je znatno približilo osvajanje novog naslova prvaka Norveške.

Rival će im biti ekipa Rozenbora koja je svojevremeno bila strah i trepet u noršvekom fudbalu, ali ta vremena su prošla i "crno-beli" su sada ekipa koja se već nekoliko godina nalazi na sredini tabele.

Trenutno se gosti nalaze na šestom mestu, a u završnici prvenstva se nadaju da se mogu dokopati trećeg ili četvrtog mesta koja vode u Evropu. Njih trenutno zauzimaju Molde i Viking koji imaju sedam bodova više od Rozenborga.

Ekipa iz Trondhajma je do skoro bila u naletu, nanizala je osam mečeva bez poraza (šest pobeda, dva remija), međutim taj niz prekinuo je Bran (1:2) koji je vezao pet uzastopnih trijumfa.

Na prvom ovosezonskom duelu večerašnjih rivala Bode glimt je slavio s 3:1, a generalno je na poslednjih pet njihovih obračuna igra GG bila prolazna, tako da tipujemo novu goleadu na "Aspmira stadionu".

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više