KAKVA DRAMA: Bitka za titulu će se voditi do samog kraja!

V.M.

28. 10. 2024. u 09:15

FUDBALERI RFS-a blizu su toga da odbrane naslov prvaka Letonije, međutim, ne smeju sebi dozvoliti opuštanje i danas protiv razigrane Mete moraju juriti tri boda koja bi ih znatno približila cilju (17.30).

Foto: Profimedia

Situacija u letonskoj ligi je veoma zanimljiva, sve u svojim rukama ima RFS koji je tokom čitave sezone na prvom mestu, ali dobra forme Rige u završnici prvenstva zakuvala je borbu za titulu.

Današnji gost je prvi na tabeli sa 84 osvojena boda, što je tri više od Rige, ali treba napomenuti da je RFS odigrao meč manje od nje i da bi ga pobeda na današnjem susretu odvela na plus šest dva kola pre kraja.

Ipak, ono što je posebno bitno je da ćemo u poslednjem kolu gledati međusobni duel vodećih timova koji bi direktno mogao rešiti pitanje šampiona ukoliko RFS kiksira na mečevima sa Metom i Grobinom sa kojom igra u narednom kolu.

Ukoliko timovi budu izjednačeni, gleda se ishod u međusobnih duelima, a na tri dosadašnja bolji je RFS koji je savladao Rigu na prvom, dok je na preostala dva viđena podela bodova.

Lider danas neće imati lak zadatak jer ide na noge razigranoj Meti koja je na poslednja četiri susreta osvojila čak deset bodova i tako obezbedila opstanak, tako da potpuno opuštena ulazi u ovaj meč.

Za vreme te serije dobrih rezultata, Meta je primila samo dva gola, što je veliki napredak u odnosu na ostatak sezone jer sa 65 primljenih golova ima jednu od najgorih odbrana u ligi.

Sve sem poraza bi bilo prihvatljivo za Rigu danas, međutim, očekujemo da napadne tri boda i tipujemo pobedu lidera koja bi ga znatno približila tituli.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više