NE ZNA SE KO JE GORI U OVOM TRENUTKU: "Čekićari" igraju debelo ispod očekivanja, a Ten Hag je "srozao" Junajted na najniže grane

V.M.

27. 10. 2024. u 10:10

JOŠ jedan veoma zanimljiv premijerligaški meč igra u prestonici na "London stadionu" gde će od 15 časova Vest hem dočekati Mančester junajted.

Foto: Profimedia

Iako je uložio veliki novac preko leta i doveo nekoliko kvalitetnih igrača, izgleda da je Vest hem napravio veliku grešku na najbitnijoj poziciji, jer menadžer Đulen Lopetegi nikako ne uspeva da se snađe na klupi "čekićara".

Ambicije kluba i navijača bile su da se napadne plasman u Evropu, za šta domaćin sigurno ima kvalitet, međutim same igre i rezultati na terenu su veoma razočaravajući, a novi primer toga videli smo proteklog vikenda kada su u gradskom derbiju protiv Totenhem "počišćeni" rezultatom 4:1.

To je bio već četvrti ovosezonski poraz za "čekićare" koji su sakupili samo osam bodova do sada i zauzimaju razočaravajuće 16. mesto na tabeli, tako da se Lopetegi već sada nalazi pod velikim pritiskom.

Jedna od retkih pozitivih stvari za Vest hem je to da u poslednje vreme igra odlično protiv Junajteda na "London stadionu", savladao ga je dva puta zaredom, a usput nije primio nijedan gol, tako da mu to može dati preko potrebno samopouzdanje uoči današnjeg meča.

Što se tiče Mančestera, on je sredinom nedelje nastavio sa razočaravajućim rezultatima odigravši 1:1 u Istanbulu protiv Fenerbahčea koji je bio bolji rival na tom susretu i može se reći da je Andre Onana spasao "crvene đavole" na "Šukru Saračoglu stadionu".

Ten Hag nikako ne uspeva da pokrene ekipu, a već duže vreme svojim izjavama posle mečeva navlači gnev na sebe, to je ponovo uradio posle Fenerbahčea jer je rekao da remiji sa Portom i Fenerom u Ligi Evrope pokazuju da je Mančester veoma teško pobediti, samo je verovatno zaboravio da njegova ekipa ima 10-15 puta veći budžet od tih timova.

Ni u Premijer ligi gostima ne ide ništa bolje, sakupili su samo 11 bodova do sada, u donjem su domu tabele, a posebno razočaravajuća činjenica je da su postigli mizernih sedam golova na osam odigranih utakmica i jedino su Kristal palas i Sautempton neefikasniji od njih.

Za kraj vredi napomenuti da oba tima imaju problema sa izostancima bitnih igrača, Vest hem je bez Kudusa i Filkruga, dok kod Mančestera meč propuštaju Megvajer, Šo, Leni Joro, Meinu i verovatno Maunt.

NAŠ TIP: X (kvota 3,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više