"CRNI ORLOVI" SE NADAJU REPRIZI SUPERKUPA: "Lavovi sa Bosfora" žele osvetu a forma ekipa ukazuje da će je i dobiti

O. M. 28. 10. 2024. u 10:05

U derbiju desetog kola turske Super lige Galatasaraj u ponedeljak od 18 časova na stadionu "Ali Sami jen" dočekuje Bešiktaš.

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Domaći tim je tokom nedelje u Ligi Evrope savladao Elfsborg rezultatom 4:3, dok su gosti u istom takmičenju pobedili Lion u gostima sa 1:0.

Galatasaraj je na dobrom putu da osvoji treći uzastopni naslov prvaka Turske, pošto je uoči desetog kola imao pet bodova prednosti nad najvećim rivalom Febnerbahčeom i nad današnjim protivnikom koji doduše ima utakmicu manje.

"Lavovi sa Bosfora" ispustili su samo dva boda u prvenstvu, kada su protiv Kasimpaše prokockali vođstvo od 3:0 da bi konačan rezultat boi 3:3. Malo e nedostajalo da se nešto slično dogodi i protiv Elfsborga koji je stigao od 0:3 do 2:3, ali su fudbaleri turskog šampiona, poučeni lošim iskustvom protiv Kasimpaše reagovali i na vreme postigli četvrti gol.

Bešiktaš takođe ima lep početak sezone i šansu da se umeša u borbu za titulu. "Crni orlovi" su posledwi put bili šampioni 2021. godine kada su uzeli "duplu krubnu", a i od tada su stalno pri vrhu, dok su prošle godine osvojili Kup.

Bešiktaš je naneo i jedini poraz Galati ove sezone na domaćoj sceni i to veoma ubedljiv, u borbi za Superkup pobedili su sa čak 5:0 početkom avgusta na stadionu "Ataturk". Taok visokom rezultatu kumovao je crveni karton danskom internacionalcu Viktoru Nelsonu, ali je Bešiktaš i pre toga imao dva gola prednosti.

Osim ovog poraza, Galata je dva puta izgubila od Jang bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona. Ti porazi su, koliko čudni iz ove perspektive, toliko su na neki način i išli na ruku Galatasarajau, gledajući kako im dobro ide u Ligi Evrope, dok je švajcarski tim sa tri poraza zakovan za dno tabele Lige šampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više