NEMAC ISPISUJE ISTORIJU ARSENALA: Liverpul juri klupski rekord u derbiju Premijer lige

O. M. 27. 10. 2024. u 09:59

U derbiju devetog kola engleske Premijer lige sastaće se Arsenal i Liverpul. Utakmica na stadionu Emirets u Londonu na programu je u nedelju od 17.30 časova.

FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Ekipe u ovaj duel ulaze sa različitim raspoloženjem. "Tobdžije" su u prošlom kolu doživele neugodan poraz od Bornmuta koji ih je udaljio od vodećeg dvojca, dok je Liverpul nastavio niz od četiri prvenstvene pobede i sada je jasno da je jedini poraz u sezoni, od Notingem foresta, bio samo loš dan za izabranike Arnea Slota.

Oba engleska velikana su sredinom prethodne nedelje imali rezultatski uspešne okršaje u Ligi šampiona, Arsenal protiv Šahtara, a Liverpul protiv Red bul Lajpciga, ostvarili su minimalne pobede.

Tobdžije su do tri boda i pete uzastopne pobede na Emiratima stigle autogolom Dimitrija Riznika, ali pobedi se ne gleda u zube. Jasno je bilo posle ove utakmice da ekipa nije ista sa i bez Martina Edegorda i Bukaja Sake, ali dobra vest za menadžera Mikela Artetu je da se krilni napadač verovatno vraća u tim za današnji derbi.

Za Norvežanina je još prerano, a izostaće i Rikardo Kalafjori, Kiran Tirnji i Takehiro Tomijasi zbog povreda, odnosno Vilijam Saliba zbog suspenzije posle isključenja protiv Bornmuta.

Liverpul je u prošlom kolu protiv Čelsija golovima Mohameda Salaha i Kertisa Džounsa ostvario četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu, da bi samo nekoliko dana kasnije teže nego što se očekivalo pobedio i Lajpcig golom Darvina Nunjeza, koji je tako "crvenima doneo osmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Nova pobeda vratila bi "redse" na prvo mesto nakon jučerašnje minimalne pobede Sitija nad Sautemptonom, a u tom slučaju bi Liverpul imao 24 boda posle devet kola. Samo jednom od osnivanja Premijer lige su imali više, 25 u pobedničkoj 2019/20 sezoni.

Glavna uzdanica Mikela Artete u ovom derbiju biće Kaj Haverc. Nemac danas ima priliku da uđe u istoriji "tobdžija" kao prvi igrač posle Tijerija Anrija koji je postigao bar po jedan gol na šest uzastopnih domaćih utakmica.

S druge strane, Arsenal je kod kuće primio samo četiri gola, od čega polovinu u goleadi protiv Lestera (4:2). Ipak, ako ijedna ekipa redovno postiže golove na Emiretsu to je Liverpul, crveni samo dva puta na poslednjih 18 izleta u Severni London nisu pogađali mrežu domaćina.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,30)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više