SRPSKI DERBI U SERIJI A: Lazar Samardžić zaslužuje šansu od prvog minuta, Darko Lazović redovno trese mreže u Bergamu

O. M. 26. 10. 2024. u 07:20

ATALANTA dočekuje Veronu u devetom kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20.45 na stadionu "Atleti azuri d Italija" u Bergamu.

Profimedia

Domaći tim ulazi u dobrom raspoloženju u ovaj meč jer je veza opet utakmica bez poraza, što ga je vratilo u igru posle lošijeg starta sezone od onog koji se očekivao. Raspoloženje bi bilo još veće da je "boginja" uspela da tokom radne sedmice pobedi Seltik, ali Škoti su uspeli da se odbrane na istom ovom stadionu, uprkos kanonadi ka njihovom golu.

Srećom po Seltik, većina udaracva bila je van okvira gola, a i one koji su išli u mrežu, a ni njih nije bilo malo, zaustavio je sjajni Kasper Šmajhel koji je zasluženo poneo epitet igrača utakmice jer bar polovina od šest njegovih odbrana za većinu golmana bi bila neizvodljiva, a Atalanta bi upisala tri boda.

Što se tiče Serije A Atalanta je sada u seriji od tri utakmice bez izgubljene nakon što je doživela tri poraza u prvih pet kola, uključujući i jedan kod kuće, neočekivani kolaps protiv Koma, koji se desio u prvih 12 minuta drugog poluvremena kada su primili sva tri gola, nakon početnog vođstva.

Već posle prvih osam kola jasno je da će i ove sezone u Seriji A biti veća gužva na vrhu nego na dnu tabele što znači da "boginja provincije" ne bi smela sebi da dozvoli još neki kiks kod kuće, pa bi se sve sem pobede nad Veronom moglo nazvati podbačajem.

Jednu stvar ljubitelji fudbala i kladioničari mogu da očekuju - golove. Nasuprot "nuli" u Ligi šampiona, na poslednje tri domaće utakmice Atalante u Seriji A viđeno je  čak 16 golova, a goleadi može da doprinese i Verona, na čijim utakmicama ove sezone pada u proseku gotovo tri i po gola.

Kada se tome doda da su na sedam od poslednjih devet utakmica Atalante u domaćem prvenstvu oba tima davala gol, može se reći da "imamo cijelu stvar" kako bi rekao Zdravko Čolić u poznatoj reklami.

Ipak, gosti počinju ovo kolo blizu zone ispadanja, pošto su četiri poraza u poslednjih pet mečeva devalvirali vrednost one dve pobede iz prve tri utakmice njihove prvenstvene kampanje. Ako se Veronin niz igara bez nerešenog nastavi uskoro bi mogli da obore klupski rekord od deset prvih kola bez ijednog remija, nedostaju im još samo dva za to.

Dolazak u Bergamo u poslednje vreme nije bilo tako zastrašujuće iskustvo za "đaloblue", koji su izgubili samo jednom u poslednje četiri posete stadionu "Atleti azuri". Njihove dve pobede za to vreme je isto koliko i u svih prethodnih 20 međusobnih susreta na ovom stadionu zajedno.

Ali, nade da će produžiti taj niz kvari izdanje u poslednje dve prvenstvene utakmice na strani, uzastopnih gostovanja od Lacija i Koma, pri čemu su obe utakmice došle iz keca u kec.

Jedan od igrača koji voli da igra u Bergamu je srpski fudbaler Darko Lazović, pošto je postigao gol tokom obeju svojih poslednjih poseta ovom gradu.

S druge strane, Lazar Samardžić je ove sezone samo jednom bio starter za Atalantu, ali u Ligi šampiona protiv Šahtjora. U Seriji A uglavnom ulazi sa klupe, ali i tada ako dobije dovoljno vremena iskoristi ga maksimalno, kao protiv Bolonje kada je u 90. minutu doneo gol za izjednačenje i važan bod. Ta partija mu je i donela startnu pozicij protiv ŠAhtjora gde je odigrao svih 90 minuta i bio jedan od najboljih u pobedničkom timu. Zato ostaje nejasno šta čeka Đan Pjero Gasperini, zašto ga ne uvrsti u startnih 11 i u Seriji A.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više