STEFAN U PROBLEMU: Navijači Rena već izgubili strpljenje, čeka se odluka uprave o smeni

O. M. 25. 10. 2024. u 08:00

DEVETO kolo francuske Lige 1 otvaraju Ren i Avr koji se od 20.45 sastaju na stadionu "Roažon park".

FOTO: Profmedia

Najlošiji početak Rena u Ligi 1 u nekoliko poslednjih godina nastavljen je kada su prošlog vikenda ugrabili bod Brestu (1:1) u prvom lokalnom derbiju sezone. Uprkos njihovom vrednom izjednačenju, Ren se nalazi na samo dva boda od zone ispadanja, a njihov neubedljiv početak je naveo neke pristalice da traže ostavku glavnog trenera Žilijena Stefana.

Stefanova pozicija je već bila ugrožena pre vikenda, tako da će njegova sudbina verovatno biti rešena u naredna tri kola Lige 1, kada se ren sastaje sa ekipama Avra, Oksera i Tuluza. Ako ne osvoji bar četiri ili pet bodova iz ovih utakmica, moraće da traži novi posao.

U ovu utakmicu ulaze kao veliki favoriti zahvaljujući svom rekordu na domaćem terenu, gde su sakupljeni svi osim jednog od njihovih prvenstvenih bodova ove sezone, a jedini poraz dolazi od izazivača za titulu Monaka pre 20 dana.

S druge strane, Avr nije uspeo da pobedi Ren ni u jednoj utakmici prošle sezone a čini se da nije u poziciji da touradi ili bar zapreti ni ovaj put, pošto poseduju najduži niz aktivnih poraza u Ligi 1 od pet utakmica.  

Obećanje glavnog trenera Didijea Digara da će igrati ofanzivno, je ispunjeno, ali je možda vilo bolje da je ekipa zauzela drugačiji pristup utakmici, jer Liga 1 nije tek tako dobila status jedne od najačih liga na svetu, odmah uz bok engleskoj, španskoj, nemačkoj i itlaijanskoj. Tako, nakon što su u poslednja tri poraza primili devet golova, bez ijednog postignutog, priznao je Digar da ih napadački fudbal ostavlja „krhkim u defanzivi“. 

Iako se oba tima muče u susret ovom meču, Avr je bio slab i u odbrani i u napadu tokom poslednjih utakmica, što je doprinelo njihovom nizu od pet poraza, za koji verujemo da će se nastaviti pobedom Rena u ovom meču. Takođe, vreme je i da Ren prekine svoju seriju od četiri utakmice bez pobede, koja može da zavara jer su u pitaeu bili susreti sa tri od četiri trenutno najboljeplasirane ekipe u Ligi 1 (PSŽ, Monako i Lans), plus učesnik Lige šampiona, Brest.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više