POSRNUĆE ROME: Italijanski velikan igra veoma loše, a tradicija kaže da se neće lepo provestvi na "Artemio Frankiju"

V.M.

27. 10. 2024. u 08:00

ZAVESU na nedeljni program Serije A spustiće Fiorentina i Roma koji ukrštaju koplja na "Artemio Frankiju" (20.45).

FOTO: Tanjug/AP

Iako je potrošio veliki novac preko leta, italijanski velikan se muči na startu ove sezone, ostvario je samo tri pobede na deset odigranih mečeva u svim takmičenjima i jasno je zašto su navijači nezadovoljni igrama svojih miljenika.

Uprava je pokušala da prodrma ekipu promenom trenera, što je donekle i uspela dovođenjem Jurića umesto De Rosija, ali hrvatskom stručnjaku treba vremena da implementira svoj stil fudbala na svoju novu ekipu.

Glavni problem za Romu je to što njena kapitalna pojačanja igraju veoma slabo, tu se pre svega misli na Matijasa Soulea koji nije postigao nijedan gol do sada, a za nijansu bolje igra Artjom Dovbik koji je prošle godine bio najbolji strelac La lige, ali tu formu nije uspeo da prenese na Apenine.

Gosti u prvenstvu zauzimaju razočaravajuću desetu poziciju, sakupili su deset bodova i već sada zaostaju šest poena za četvrtoplasiranim Udinezeom i ukoliko nešto ne promene i uđu u pobedničku seriju deluje da ni ove sezone neće uspeti da se plasiraju u Ligu šampiona iz koje izostaju već dugi niz godina.

Doduše, možda uspeju da je osiguraju osvajanjem Lige Evrope, ali ni nju nisu dobro započeli. Nakon tri odigrana kola imaju četiri boda na svom saldu, a po prikazanom ne deluje da su među najboljim timovima u takmičenju.

To se videlo protiv Dinamo Kijeva sredinom nedelje kojeg jesu savladali s 1:0, ali su izgledali veoma loše na terenu, pogotovo kada na njemu nije bilo najboljeg igrača ekipe Paola Dibale bez kojeg Roma kao da je druga ekipa.

Što se tiče Fiorentine, ona igra bolje kako sezone odmiče, Rafaele Paladino polako implementira svoju fudbalsku filozofiju na svoje izabranike koji današnji meč dočekuju puni samopouzdanja jer su nanizali četiri pobede u svim takmičenjima.

Da se nalaze u odličnoj formi videli smo proteklog vikenda kada su otišli na noge Lećeu i više nego ubedljivo ga savladali rezultatom 6:0, dok su golgetersku seriju nastavili i pre par dana u Ligi konferencija postigavši četiri gola protiv Sent Galena (4:2).

Ono što može biti problem za ekipu sa "Friulija" je zdravstveno stanje igrača, sigurno će biti bez ponajboljeg fudbalera Gudmundsona, a meč bi trebao propustiti i prvi centarfor ekipe Mojzes Kean.

Ako pogledamo skoriji istorijat međusobnih duela, on je na strani Fiorentine koja je na minulih pet duela sa Romom slavila dva puta, viđeno je isto toliko remija, dok je "vučica" upisala samo jedan trijumf.

Ono što je zanimljivo kod Rome ove sezone je to da je na četiri ligaška gostovanja postigla samo dva gola, ali je uspela da ostane neporažena na svim tim utakmicama, tačnije sve su završene nerešenim rezultatom.

Ne vidimo kako gosti mogu da odnesu čitav plen iz Firence, tako da tipujemo duplu šansu na raspoloženog domaćina.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,48)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više