LAK ZADATAK ZA MANČESTER SITI: Fenjeraš nema šta da traži na "Etihadu"

V.M.

26. 10. 2024. u 07:35

SUBOTNjI program Premijer lige počinje od 16 časova po našem vremenu, a jedna od utakmica igra se na "Etihadu" gde ćemo gledati obračun gornjeg i donjeg doma tabele kada Mančester siti bude ugostio Sautempton.

FOTO: Tanjug/AP

Siti je na početku sezone izgledao dominantno, "mleo" je sve protivnike, ostvarivao više nego rutinske pobede, međutim usledile su povrede ključnih igrača koje su znatno usporile "građane".

Prvi je van terena završio Kevin de Brujne zbog povrede na meču protiv Intera, dok je još gora vest došla nakon toga kada je sezonu zbog povrede na meču sa Arsenalom zadobio kanidat za zlatnu loptu i najbolji igrač proteklog Evropskog prvenstva, Rodri.

Bez njih dvojice Siti jednostavno nije isti na terenu i to se ogledalo u rezultatima, usledilo je nekoliko kikseva, ali pred reprezentativnu pauzu je ostvarena veoma bitna pobeda protiv Fulama na "Etihadu" (3:2), mada treba napomenuti da su ih "kolibari" dobrano namulili na tom susretu.

Nakon nje imali su, po njih, tradicionalno teško gostovanje na "Molinjuu" gde ih je ugostio Vulverhempton koji je poveo na tom susretu, međutim "građani" su uspeli da dođu do dramatičnog preokreta čiji je heroj bio Džon Stouns koji je pobedonosni gol postigao u samoj završnici susreta (2:1).

Gol je izazvao dosta kontroverzi zbog navodnog ometanja golmana od strane Bernarda Silve, međutim sudija Kris Kavana je posle gledanja usporenog snimka potvrdio prvobitnu odluku i dodelio zlata vredan gol četi Pepa Gvardiole.

Ono što takođe raduje navijače domaćina je povratak Erlinga Holanda na listu strelaca, norveški centarfor je nakon par mečeva pauze dva puta zatresao mrežu Sparte iz Praga sredinom nedelje u Ligi šampiona i nada se da to može ponoviti na današnjem meču pošto u Premijer ligi "posti" na poslednje tri utakmice.

Što se tiče Sautemptona on ne dolazi sa puno očekivanja na "Etihad", "sveci" su po prikazanom do sada verovatno najgora ekipa Premijer lige, što  i ne čudi s obzirom da su se plasirali u nju preko plej-ofa, a značajnijih pojačanja preko leta nije bilo.

Gosti su na osam utakmica osvojili samo jedan bod uz veoma lošu gol-razliku (6:18), a na sve to posebno ih je zaboleo poraz u prošlom kolu protiv Lestera (2:3) jer su ispustili prednost od 2:0 pred svojim navijačima protiv direktnog rivala u borbi za opstanak.

Iako će biti bez par bitnih igrača kao što su Rodri, De Brujne, Voker i Griliš, Siti je i dalje veliki favorit, a mi očekujemo da to rutinski dokaže na terenu i posle par kola konačno ostvari ubedljivu pobedu u Premijer ligi.

                    KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,63)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više