VREME JE ZA PRVU POBEDU: "Zmajevima" su preko potrebna tri boda kako bi se borili za direktan plasman u osminu finala

V.M.

24. 10. 2024. u 09:15

U trećem kolu grupne faze Lige Evrope Porto će tražiti prvu pobedu kada na "Dragau" bude ugostio Hofenhajm (21.00).

Foto: Profimedia

Iako je pružio dosta solidne partije u uvodna dva kola, Porto ima samo jedan bod na svom saldu i nije dobro započeo učešće u Ligi Evrope. 

Igrao je protiv Bode glimta i Mančestera i na oba susreta je u jednom trenutku imao prednost koju je ispuštao, a to ga je posebno zabolelo protiv Junajteda jer je imao igrača više pri rezultatu 3:2, ali je u samoj završnici meč Hari Megvajer poravnao rezultat i tako ostavio "zmajeve" bez čitavog plena (3:3).

Generalno Porto izgleda dobro na terenu, stvara šanse, postiže golove, međutim manjak koncentracije u defanzivnoj trećini ga dosta košta i mladi trener Vitor Bruno mora pod hitno poraditi na tome.

U domaćim prvenstvima to izgleda dosta bolje za domaćina koji je drugi na tabeli portugalskog prvenstva i zaostaje tri boda za perfektnim Sportingom, osvojio je Superkup, a nakon reprezentativne pauze savladao je Sintense u kupu.

Sa druge strane, Hofenhajm je dobru formu pre reprezentativne pauze nastavio i nakon nje, proktelog vikenda je savladao Bohum (3:1) i sada je vezao tri utakmice u svim takmičenjima bez poraza.

Ta dobra forma bila je preko potrebna gostima koji se muče u Bundesligi i zauzimaju 14. mesto na tabeli, ali u Evropi to izgleda dosta bolje.

Nakon dva kola "plavo-beli" imaju četiri osvojena boda, prvo su remizirali sa Mitjilandom (1:1), a zatim su savladali Dinamo iz Kijeva (2:0).

Hofenhajm igra otvoren fudbal ove sezone, samo je jedanput sačuvao svoju mrežu, tako da možemo očekivati otvoren meč na "Dragau" jer i Porto voli da igra na "gol više".

Za hrabrije bi dodali "fiks" na domaćina uz golove, vreme je da Porto naplati svoje dobre igre, podrška sa tribina će kao i uvek biti fantastična, a i bodovi su mu preko potrebni ako misli da se bori za prvih osam pozicija na tabeli.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,80)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više