ANDRIJA ŽIVKOVIĆ U PROBLEMU? Srbin i njegov klub nikako da se pronađu na međunarodnoj sceni

V.M.

24. 10. 2024. u 08:40

U trećoj utakmici grupne faze Lige Evrope, fudbaleri PAOK-a će na "Tumbi" ugostiti Viktoriju iz Plzenja (18.45).

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Po prvi put od sezone 2020/21. PAOK učestvuje u grupnoj fazi Lige Evrope, međutim, nije je dobro započeo i doživeo je poraze u uvodna dva kola.

Težak je zadatak sada pred "crno-belima" koji se nadaju plasmanu u narednu fazu, ali istorija nije na njihovoj strani jer su ostvarili samo dve pobede na poslednjih 14 mečeva grupne faze Lige Evrope.

Grčki šampion u nastavku takmičenja tek treba da igra sa Mančester junajtedom, Real Sosijedom i Slavijom iz Praga, tako da su mu bodovi večeras preko potrebni.

Ni naš Andrija Žiković ne blista ove sezone, nije postigao gol na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, tako da on i dalje traži svoju formu.

Doduše u domaćem prvenstvu PAOK igra dobro, na deobi je prvog mesta sa Arisom i nada se da formu iz Superlige konačno može preneti na međunarodnu scenu.

Sa druge strane, Plzenj je remijima započeo učešće u Ligi Evrope i ima dva boda na svom saldu. Gosti su u poslednje vreme postali poznati kao veoma neugodni protivnici na međunarodnoj sceni i od kada ih je preuzeo Miroslav Kubek početkom prošle sezone doživeli su samo jedan poraz u evropskim utakmicama i to posle produžetaka revanša polufinala Lige konferencija u kojem je bolja bila Fiorentina.

Takođe, Viktorija ove sezone igra odlično, na 17 utakmicama u svim takmičenjima ostvarila je 11 pobeda uz pet remiija i doživela je samo jedan poraz, tako da puna samopouzdanja dolazi na "Tumbu".

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više