DUŠAN VLAHOVIĆ NAJVEĆA PRETNJA ODBRANI ŠTUTGARTA: Posle potopa na "Alijanc areni" Švabama se smeši isto na "Alijanc stadionu"

O. M. 22. 10. 2024. u 11:31

JUVENTUS dočekuje ekipu Štutgarta u Torinu od 21 čas na "Alijanc stadionu". Utakmica se igra u okviru trećeg kola Lige šampiona.

FOTO: Tanjug/AP

Četa Tijaga Mote je pred reprezentativnu pauzu propustila veliku šansu da se učvrsti u gornjem domu tabele, vodila je s 1:0 protiv Kaljarija i delovalo je da će doći do tri boda, međutim u završnici je sa bele tačke primila prvi gol u Seriji A ove sezone i tako ostala bez čitavog plena. Međutim, već u narednom kolu, u derbiju sa Lacijom odigranim pre tri dana, "bjankoneri" su se vratili na pobedničku stazu i još jednom uspeli da sačuvaju mrežu.

Ipak, nije sve išlo baš glatko jer je pobedu, kojoj je kumovao i crveni karton za Romanjolija, doneo igrač gostiju Mario Gila autogolom pet minuta pre kraja.

Ipak, pobedi se ne gleda u zube, a bila je to šesta za Juventus ove sezone, iz deset utakmica - preostale su završene bez pobednika, tako da je ekipa čiji napad predvodi srpski internacionalac Dušan Vlahović, još uvek neporažena ove sezone. Računajući i prethodnu sezonu ta niz iznosi 16 utakmica i seže do revanša polufinala nacionalnog Kupa kada je Juventus izgubio od Lacija, ali je zahvaljujući pobedi u prvoj utakmici prošao u finale u kome je protiv Atalante stigao i do trofeja.

Juventus se na velika vrata vratio u Ligu šampiona iz koje je odsustvovao prošle sezone. "Stara dama" je ostvarila dve pobede na startu. U prvom kolu 3:1 kod kuće protiv PSV Ajndhovena, a onda 3:2 u gostima Red bul Lajpcigu u utakmici u kojoj su domaći dva puta vodili, a Dušan Vlahović dva puta poravnavao rezultat, drugi put kada je Juve bio brojčano slabiji na terenu, da bi konačan rezultat postavio Fransisko Konseisao.

Fudbaleri Štutgarta sa zebnjom dolaze u Torino. Nemački predstavnik nikada nije gostovao Juventusu, ali nema baš lepa iskustva sa posetama Italiji. Osim toga, "švabe" na početku ove sezone igraju mnogo lošije nego tokom čitave prošle kada su bili jedno od prijatnijih iznenađenja u Bundesligi pa i u celoj Evropi.

Štutgart u Torino dolazi posle poraza od 4:0 protiv Bajerna u Minhenu, a pre toga su vezali četiri remija u svim takmičenjima, uključujujći i 1:1 protiv niželigaša ULma u prijateljskoj utakmici koja je trebalo da posluži za dizanje samopouzdanja igračima posle serije ne baš dobrih rezultata. A ta serija počela je posle ubedljivog trijumfa od 51 protiv Borusije iz Dortmunda, kada su svi očekivali da Štutgart na krilima te "petarde" zaigra kao prošle sezone.

U Ligi šampiona osvojili su bod ove sezone u remiju 1:1 protiv Sparte iz Praga, nakon što su u prvom kolu poraženi od Real Madrida sa 3:1.

Kad se sve uzme u obzir, Štutgart dolazi na "Alijanc stadion" sa malo nade. Njihov učinak na poslednja tri gostovanja u svim takmičenjima je dva poraza i remi, uz devet primljenih golova, što jasno ukazuje na ozbiljne probleme u odbrani.

Ni statistika im ne ide u prilog, sa samo tri pobede u poslednjih 19 mečeva Lige šampiona (10 poraza i šest remija) što pokazuje da su daleko od forme potrebne da izazovu favorita kao što je Juventus koji je vezao 14 utakmica na svom terenu bez poraza.

Tome treba dodati i podužu listu od čak osam prvotimaca na koje trener Sebastijan Henes ne može da računa, pa je jasno da su "crveni" autsajderi u duelu sa "crno-belima".

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)
Predlog za hrabrije: 1&NG (kvota 3,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više