STRMOGLAVI PAD ROME: "Vučici" preko potrebna pobeda protiv ukrajinskog velikana za prekid krize

V.M.

24. 10. 2024. u 07:35

ROMA će večeras na "Olimpiku" protiv Dinamo Kijeva tražiti prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope (18.45).

FOTO: EPA

Iako je potrošio veliki novac preko leta, italijanski velikan se muči na startu ove sezone, ostvario je samo dve pobede na deset odigranih mečeva u svim takmičenjima i jasno je zašto su navijači nezadovoljni igrama svojih miljenika.

Uprava je pokušala da prodrma ekipu promenom trenera, što je donekle i uspela dovođenjem Jurića umesto De Rosija, ali hrvatskom stručnjaku treba vremena da implementira svoj stil fudbala na svoju novu ekipu.

Glavni problem za Romu je to što njena kapitalna pojačanja igraju veoma slabo, tu se pre svega misli na Matijasa Soulea koji nije postigao nijedan gol do sada, a za nijansu bolje igra Artjom Dovbik koji je prošle godine bio najbolji strelac La lige, ali tu formu nije uspeo da prenese na Apenine.

Što se tiče Lige Evrope koja je poslednjih par sezona bila glavno takmičenje za "vučicu" (dogurala do finala i polufinala), loše ju je započela.

U prvom kolu je pred svojim navijačima u Rimu ispustila pobedu protiv Bilbaa (1:1), dok je nakon toga doživela šokantan poraz na gostovanju Elfsborgu (0:1) kada se Jurićevo rotiranje igrača obilo o glavu iskusnom menadžeru.

Đalorosi ciljaju da se nađu među osam najboljih na tabeli kako bi se plasirali direktno u osminu finala takmičenja i moraju znatno podići nivo igre kako bi to učinili.

Sa druge strane, Dinamo se takođe baš muči na startu takmičenja, ne samo da nema nijedan bod nakon dva odigrana kola već nije postigao nijedan gol i nalazi se na pretposlednjem mestu sa gol-razlikom 0:5.

Jedan od tih poraza naneo im je Romin gradski rival Lacio (0:3) u prvom kolu, dok je nakon toga bolji od njih bio i Hofenhajm (2:0).

Takođe, tradicija je večeras protiv ukrajinskog velikana koji kroz svoju istoriju igra katastrofalno protiv ekipa iz Serije A, naime na 26 mečeva protiv timova iz Kalča ostvarili su samo jednu pobedu, a zanimljivo je to da su nju upisali upravo protiv Rome davne 2004. godine.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju određenih problema sa njima. Domaćini su bez El Šaravija, Salemakersa i verovatno Humelsa, dok će sa druge strane meč propustiti Jarmolenko, Pihalnjuk, Sebaljos i Bragaru.

Iako nije u dobrom ritmu, verujemo da je Roma kvalitetnija ekipa i da će doći do vredna tri boda na "Olimpiku", a za hrabrije bismo dodali "iks" na poluvremenu jer je "vučica" samo tri puta davala gol u prvom poluvremenu ove sezone.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: X-1 (kvota 4,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više