GOLEADA U PRESTONICI: Fudbal kakav igra Totenhem prosto garantuje veliki broj pogodaka

V.M.

24. 10. 2024. u 07:20

FUDBALERI Totenhema pokušaće da održe svoj perfektan skor u Ligi Evrope kada večeras od 21.00 budu ugostili AZ Alkmar.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je za vreme reprezentativne pauze prokljinjao sebe kako je ispustio dva gola prednosti protiv Brajtona (2:3), Totenhem se proteklog vikenda u stilu vratio na pobedničku stazu i tako nastavio svoju turbulentnu sezonu.

Dočekao je Vest hem i ubedljivo slavio s rezultatom 4:1, a ono što je posebno obradovalo navijače je povrataka kapitena Sona na teren. Legenda Totenhema je falila ekipi dok je bila odsutna, ali protiv "čekićara" je bilo evidentno da mu je prijao odmor jer je izgledao živahno i fizički spremno na terenu, a svoju odličnu partiju krunisao je pogotokom za 4:1.

Menadžer Angleos Postekoglu često je bio na meti kritika zbog svog stila fudbala i napadački orijentisane igre bez prilagođavanja protivniku, međutim, za vikend je pri rezultatu 1:1 napravio neočekivanu izmenu ubacivši Sara umesto Medisona, što se pokazalo kao pun pogodak i Australijanac grčkog porekla je na taj način "utišao" svoje kritičare pokazavši odlično trenersko znanje i osećaj za igru.

Totenhem se tim trijumfom popeo na šesto mesto tabele Premijer lige, a sad fokus prebacuje na Ligu Evrope u kojoj je favorit broj jedan za osvajanje po bukmejkerima i to je opravdao u uvodna dva kola pobedama nad Karabagom (3:1) i Ferencvarošom (2:1).

Postekoglu je za sada uglavnom pružao šansu mladim igračima u Ligi Evrope i maksimalno rotirao, tako da večeras na terenu možemo očekivati igrače poput Bergvala, Mura, Greja, Sara i Dragušina koji ne dobijaju mnogo minuta u prvenstvu.

Što se tiče AZ-a, on se nalazi u ozbiljnoj krizi, doživeo je četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima i ako bi ponovo napustio teren pognute glave, to bi mu bio najduži gubitnički niz još od 2002. godine!

Trener ekipe Marten Martens je pod velikim pritiskom i ukoliko ne pronađe način da prodrma ekipu, vrlo brzo bi mogao postati bivši, a po pisanjima određenih holandskih medija čak bi i poraz od Totenhema mogao da mu bude poslednji na klupi ekipe iz Alkmara.

Da stvar bude još gora, AZ igra veoma slabo na evropskim gostovanjima u skorijoj istoriji i doživeo je četiri uzastopna poraza na strani u grupnim i nokaut fazama međunarodnih takmičenja.

Totenhem igra fudbal koji obećava golove, igra 3+ je bila prolazna na njegovih poslednjih sedam mečeva, a otvoren fudbal nije stran ni holandskom predstavniku, tako da verujemo da ćemo videti dosta pogodaka u engleskoj prestonici.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1+|&3+ (kvota 1,61)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više