SLOTOV LIVERPUL MELJE SVE PRED SOBOM: Sledeća žrtva bi mogao biti "nesretni" Lajpcig

V.M.

23. 10. 2024. u 07:35

U trećem kolu grupne faze Lige šampiona gledaćemo obračun između Lajpciga i Liverpula koji se sastaju na "Red bul areni" od 21.00.

FOTO: Tanjug/AP

Novi format najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja za sada ne prija Lajpcigu koji je kampanju u Ligi šampiona otvorio sa dva poraza.

Bolji od njega bili su Atletiko i Juventus, a zanimljivo je to da su "crveni bikovi" poveli na tim mečevima i ako danas ponovo prvi postignu gol pa ponovo izgube, postaće prva ekipa ikada koja je to učinila na tri uzastopna meča u Ligi šampiona.

Može se reći da nisu imali sreće protiv Atletika i Juventusa koji su im davali golove za pobedu u završnicama mečeva, mada treba istaći da su protiv "stare dame" imali igrača više poslednjih trideset minuta u kojima su primili čak dva gola, što je nedopustivo za ekipu njihovog kvaliteta.

Da stvar bude još gora po Lajpcig, danas ga očekuje najteži zadatak do sada jer mu na noge dolazi Liverpul koji igra fenomenalno pod trenerskom palicom Arnea Slota i dominira u svim takmičenjima od starta sezone.

Doduše, u Bundesligi izabranici Marka Rozea pružaju znatno bolje partije i trenutno se nalaze na drugom mestu i to samo zbog toga što vodeći Bajern ima bolju gol-razliku od njih.

Što se tiče Liverpula, čak i najveći skeptici kojima se nije svidelo dovođenje Arnea Slota su razuvereni da je sjajni Holanđanin pravi čovek za posao.

"Redsi" ne samo da beleže dobre rezultate već i na terenu izgledaju izuzetno dobro. Napadački su veoma raspoloženi, što i ne čudi s obzirom na to da navalu predvode Salah, Luiz i Žota, a pored toga Holanđanin je "zategao" zadnju liniju Liverpula koja je među najboljima na svetu.

Gosti su za vikend "položili" još jedan veoma težak test savladavši Čelsi s 2:1 na "Enfildu" što ih je održalo na prvom mestu tabele Premijer lige koje drže sa 21. osvojenim bodom.

Liverpul se nalazi u seriji od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima, a od njih je dve ostvario u Ligi šampiona u kojoj je u uvodna dva kola savladao italijanske rivale, Milan (3:1) i Bolonju (2:0).

Večeras će i tradicija biti na strani gostiju jer Lajpcig kroz istoriju loše igra protiv premijerligaških ekipa, na osam mečeva sa njima doživeo je šest poraza, a dva mu je naneo upravo Liverpul u osmini finala Lige šampiona u sezoni 2020/21 (po 2:0).

Vredi istaći da većih problema sa izostancima imaju gosti koji su bez Alisona, Kjeze Eliota i verovatno Žote, dok će kod domaćina meč propustiti Raum, Šlager, Sejvald i Uedrago.

Ove ekipe vole da igraju napadački fudbal, raspoložene su golgeterski i očekujemo da bude golova na "Red bul areni".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,83)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više