BARSA ČUVA PRVO MESTO PRED "EL KLASIKO": "Rohiblankosi" se neće predati bez borbe na "Monžuiku"

V.M.

20. 10. 2024. u 11:20

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa La lige odigraće Barsa i Sevilja koji se sastaju na "Monžuiku" od 21.00.

FOTO: Tanjug/AP

Barsi ide odlično pod Hansijem Flikom, svi su očekivali da se Real prošeta do titule kada je doveo Mbapea, međutim sjajni nemački stručnjak ima drugačije planove i njegova četa pruža sjajne partije u uvodnoj trećini šampionata.

Blaugrana je bila savršena nakon sedam odigranih kola, ostvarila je isto toliko pobeda, ali tom nizu došao je kraj kada ih je savladala Osasuna (2:4), mada taj neuspeh nije mnogo poremetio ekipu pošto su usledili ubedljive pobede nad Jang bojsom (5:0) i Alavesom (3:0).

Iako ima dosta problema sa povređenim fudbalerima (Olmo, Arauho, Ter Štegen, Kristensen, Gavi), Flik uspeva to da "kontroliše", odlično vodi ekipu, oslanja se na igrače poput Jamala, Rafinje i Levandovskog koji igraju na izuzetno visokom nivou i Barsa je sa razlogom veliki favorit na večerašnjem susretu.

Što se tiče Sevilje, ona nije više u vrhu španskog fudbala, finansijski problemi i dovođenje prosečnih igrača unazadaili svu ekipu iz Andaluzije koja je zadnjih par godina u donjem delu tabele.

Ove sezone, "rohiblankosi" igraju promenljvo, ostvarili su po tri pobede, poraza i remija, mada su pred reprezentativnu pauzu podigli nivo igre osvojišvi deset bodova na poslednjih pet utakmica.

Najbitniji trijumf bio je onaj nad Betisom u velikom gradskom derbiju, a tri boda doneo im je Lukebakio pogotokom sa bele tačke u 50. minutu (1:0).

Ipak, danas ih očekuje jedno od najtežih gostovanja u Španiji, Barsa je motivisana da osvoji tri boda i učvrsti se na vrhu tabele pred "El klasiko" koji je na programu sledeće nedelje i verujemo da će to učiniti.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više