KONTE PRAVI ČUDA U NAPULJU: NJegova četa mora pobeđivati ovakve utakmica ako misli da se bori za titulu

V.M.

20. 10. 2024. u 09:20

U čuvenom italijanskom nedeljnom terminu od 12.30 fudbaleri Empolija će na "Karlo Kastelaniju" ugostiti Napoli.

Foto: Profimedia

Nakon katastrofalne odbrane titule i jedne od najlošijih sezone u skorijoj istoriji, promene su bile preko potrebne u Napoliju i uprava ih je preko leta napravila.

Najbitnija je bila ona na klupi, doveden je Antonio Konte koji je poznat po svom sjajnom radu, što u italijanskom, što u međunarodnom fudbalu i tim dovođenjem je bilo jasno da domaćini žele da se vrate u borbu za titulu.

Što se tiče igračkog kadra, dovedeno je nekoliko kvalitetnih pojačanja, a za sada su se od njih najviše istakli Lukaku, Mektominej, Neres i Bonđorno koji su kombinovano plaćeni oko 130 miliona evra.

Na terenu to za sada izgleda dosta dobro, kampanja jeste otvorena ubedljivim porazom od Verone (0:3), ali nakon toga je Napoli zaigrao znatno bolje i na narednih šest utakmica je upisao pet pobeda uz remi sa jednim od glavnih rivala u borbi za Skudeto, Juventusom na "Alijanc stadionu" (0:0).

U prošlom kolu ugostio je Komo i nakon ujednačenog prvog poluvremena, "partenopei" su "dali gas" u drugom delu igre i rutinski su slavili rezultatom 3:1, a u listu strelaca su se upisali Mektominej, Lukaku i Neres.

Konte polako namešta ekipu, trostruki prvaci Italije izgledaju bolje iz nedelje u nedelju, a kako nemaju obaveze u Evropi i ostatak lige ne igra na visokom nivou, mogli bi da imaju ozbiljnu reč u borbi za titulu što i potvrđuje činjenica da su ovo kolo dočekali kao prvi na tabeli.

Sa druge strane, Empoli može biti prezadovoljan načinom na koji je započeo prvenstvo, osvojio je deset bodova za sada i zauzima više nego zadovoljavajuću desetu poziciju na tabeli.

Roberto D'Aversa radi sjajan posao od kada je preuzeo tim na leto i uprava je prezadovoljna rezulatima italijanskog stručnjaka.

Empoli je u prvih šest kola bio neporažen, međutim pred pauzu je bolji od njega posle preokreta bio Lacio koji mu je naneo prvi poraz na "Olimpiku" (1:2).

Danas očekujemo da "azuri" pruže dobar otpor Napoliju, međutim kvalitet je na strani gostiju koji moraju da pobeđuju ovakve utakmice ako misle da osvoje titulu i mi verujemo da će odneti tri boda sa "Karla Kastelanija".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više